PUBLICITAT

Puig, l'únic andorrà que pot acabar l'eslàlom dels Mundials júniors

  • El mal estat de la pista a Crans Montana provoca l'abandó de 91 dels 162 participants
EL PERIÒDIC
CRANS MONTANA

Periodic
Oliveras, en una competició a Wengen d'aquesta temporada Foto: FAE

L'eslàlom dels Campionats del Món júniors van tornar a ser ahir una odissea per als últims dorsals i per tant, per als quatre representants de la Federació Andorrana d'Esquí que hi van competir.

La cursa va ser complicada per l'altíssima participació i en conseqüència perquè la pista s'anava deteriorant a mida que baixaven els competidors. Tals van ser les dificultats que dels 162 inscrits només van ser capaços de finalitzar les dues mànegues 71.

91 abandons suposa gairebé un 60% del total, un percentatge poc usual en l'esquí alpí. D'Andorra només Arnau Puig va poder creuar la línia de meta. I gràcies, perquè en la primera mànega va haver de remuntar una de les portes del traçat i va perdre uns quants segons per fer un parcial de 56,5s i acabar a 12 del guanyador de la prova i el que va fer el millor temps, el suís Reto Schmidiger. En la segona va millorar l'esquí tot i que la pista continuava estat impracticable i va marcar 51,89s, aquesta vegada a set del millor temps. Així va finalitzar en la 56a posició amb 142,76 punts FIS.

Pel que fa a la resta de l'equip Nil Ruíz es va enforquillar en una de les portes de la part alta de la primera mànega i va quedar fora de la cursa. Artur Pallàs va tenir un abandó més surrealista, ja que es va veure obliga a sortir del traçat en la part baixa després d'enganxar-se amb un forat que hi havia enmig de la línia del recorregut.

Per últim Marc Oliveras va poder finalitzar la primera mànega però amb mil i una dificultats: va caure i va haver de remuntar en dues portes, cosa per la qual va perdre molts segons i com l'eslàlom no és una de les disciplines que més està treballant aquesta temporada –enfocada més en les de velocitat– els entrenadors de la FAE van decidir que no fes la segona mànega. I avui toca afrontar el descens.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT