PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Torres es reuneix amb el conseller de Turisme del Govern de les Balears

La trobada busca l’opció de crear sinergies entre països

Per El Periòdic

Fotografia de la reunió entre el ministre Torres i Iago Negeruela.
Fotografia de la reunió entre el ministre Torres i Iago Negeruela. | Govern

El ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, es va reunir ahir al matí a Palma amb el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball del Govern Balear, Iago Negueruela. 

Ambdós mandataris van intercanviar els seus pensaments sobre la situació del sector turístic, centrant-se especialment en l’impacte de la pandèmia provocada pel coronavirus i la posterior recuperació progressiva de l’activitat, així com també la nova incertesa que afronta el turisme amb la situació bèl·lica generada a Ucraïna. 

D’una banda, Torres va exposar a Negueruela la voluntat de Govern de continuar oferint propostes de qualitat als visitants, per la qual cosa es farà una aposta especial en formació i en donar més eines als treballadors. En aquest sentit, el ministre també va apuntar que pot ajudar també a cobrir les necessitats de personal del sector, preparant nous professionals. 
A més, el ministre també li va parlar del recent Congrés de Turisme de Neu i Muntanya, celebrat la setmana passada al Principat, i de com Andorra vol posar més el focus en el turisme sostenible. Per exemple, va continuar Torres, donant més rellevància als productes gastronòmics del país. 

Per la seva banda, Negueruela va explicar-li al ministre el decret que va entrar en vigor el darrer febrer a les Illes Balears i que recull mesures urgents per a la sostenibilitat i la circularitat del turisme al territori. En aquest sentit, el conseller també va apuntar que les accions inclouen un pla de circularitat per fomentar el turisme sostenible i noves exigències d’higiene i neteja als establiments i allotjaments turístics. Torres i Negueruela van acordar que a aquest primer contacte el segueixin reunions tècniques per poder aprendre de les millors experiències de les dues parts i buscar l’opció de crear sinergies. 

Finalment, en la reunió, a banda dels dos mandataris, també hi van participar altres figures representatives, com per exemple el director del Departament de Turisme, Sergi Nadal, i l’agregat de Turisme i Comerç de l’Ambaixada d’Andorra a Madrid, Jesús Ramírez. Per part de les Illes Balears, també hi era present la directora general de Turisme de les Illes, Rosa Ana Morillo. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT