PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Sipaag denuncia que alguns serveis públics estan «ofegats»

El sinidicat aprova ampliar la junta a 14 persones i Anguita continua com a president

Per Albert Belis

L’assemblea general del sindicat celebrada ahir a Andorra la Vella.
L’assemblea general del sindicat celebrada ahir a Andorra la Vella. | Sipaag

El Sindicat del Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag) va celebrar ahir a la sala d’actes del Centre cultural la Llacuna d’Andorra la Vella l’assemblea general. El seu president, Lluís Anguita, va denunciar en acabar l’assemblea que alguns serveis o departaments de l’administració estan «ofegats» per falta de personal. «Hi ha unes maneres d’actuar que no ens agraden gens, com són els abusos descarats en les contractacions per extrema urgència o la manca de previsió de recursos en alguns serveis bucant-ne la futura externalització», va afirmar Anguita. En aquest sentit, va afegir, «a mi em sembla que el cap de Govern té moltes ganes de privatitzar al màxim l’administració pública», i «ho veiem en serveis on hi havia molta gent i ara no queda pràcticament ningú». Anguita considera que s’està abusant d’alguns apartats de la llei, ja que els casos excepcionals es converteixen en habituals. A més, creu que d’aquesta manera «s’està trencant» la feina del funcionari, una pràctica que, segons ell, costa més diners.

L’assemblea general del Sipaag va aprovar ahir ampliar la junta de l’entitat, que a partir d’ara estarà formada per 14 persones (abans eren vuit). Així doncs, Lluís Anguita continuarà com a president; Purificació Santiago ocuparà el càrrec de vicepresidenta; Jacqueline Caubet en serà nova secretària; Anna Cortina continuarà com a tresorera; i com a vocals es comptarà amb Dolors Iglesias, Lluís Orona, Josep M. Arnaus, Joan Blasi, Salustià Chato, Carles Mirabete, Susana Salazar, Marta Fort, Yolanda Font i Sergi Gabella. «Vull creure que ha estat un reconeixement a la feina feta per la junta», va afirmar Anguita, que continua com a president del sindicat.

Aquesta ampliació permetrà que «puguem arribar a més llocs», ja que «estem en moltes comissions i amb vuit persones ha estat de bojos perquè hem estat saturats», va afirmar Anguita. A més, el fet de tenir gent amb ganes d’afiliar-se –a hores d’ara es compten més de 250 afiliats quan al 2018 n’hi havia al voltant de 170– i d’entrar a la junta s’interpreta com un reconeixement a la feina feta els últims anys. 

A part de la renovació de junta, que té un caràcter alhora continuista i renovador, l’assemblea general va servir per aprovar els comptes dels exercicis 2019, 2020 i 2021, ja que, a causa de la pandèmia de la covid-19, no s’han pogut celebrar les assemblees. 

Així mateix, es va fer balanç de l’activitat duta a terme pel Sipaag al llarg d’aquest temps. Entre les actuacions realitzades destaquen les reunions de treball, tant amb el ministeri com amb els diferents grups parlamentaris, sobre la futura llei de la funció pública i les reunions per treballar els diferents plans ministerials d’ordenació i racionalització dels recursos humans de l’administració general. Una altra qüestió destacada és l’actuació per resoldre el problema que hi havia al departament d’Estadística.

En aquest sentit, els objectius que es marca el sindicat en aquesta nova etapa són, principalment, donar continuïtat a les diferents qüestions que hi ha obertes i per les quals s’està a l’espera de la resposta per part del Govern. Entre d’altres hi ha el debat de la llei de la funció pública, que es troba a tràmit parlamentari, i de la llei de jubilacions de l’administració, que l’exministra de Funció Pública, Judith Pallarés, va assegurar que volia treballar ella en acabar la primera llei, va explicar el sindicat en un comunicat difós un cop acabada l’assemblea.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT