PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

En la línia a seguir

La secció d’esquí de fons de la FAE fa una valoració positiva de la temporada i s’aposta per continuar millorant

Per David Sansaloni

Els integrants de la secció d’esquí de fons de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), ahir durant el balanç de la temporada.
Els integrants de la secció d’esquí de fons de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), ahir durant el balanç de la temporada. | EL PERIÒDIC

La secció d’esquí de fons de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) va fer ahir balanç del que ha sigut la temporada per als seus quatre competidors: els sèniors Irineu Esteve i Carola Vila, i els joves de l’EEBE Gina del Rio i Quim Grioche. L’entrenador i responsable de la disciplina, Joan Erola, es va mostrar satisfet amb cadascun d’ells, però enacara hi ha marge de millora, i «el salt de qualitat que volem fer tots no crec que sigui un tema de mèrits, sinó que està a polir els petits detalls». 

 

Irineu Esteve                        

  • LLUITA


La temporada de la cara més visible de l’esquí de fons andorrà no ha estat gens fàcil, segons va explicar ahir Erola. Una pneumonia el va privar, el passat mes de novembre, de preparar coprrectament les curses pertanyents a l’inici de la campanya. 


«Ens va condicionar molt perquè estàvem a les portes de les primeres Copes del Món», va declarar el tècnic, mentre afegia que, tot i això, «vam poder solventar bastant bé l’escenari, no pel que fa a resultats, sinó pel que fa al nivell competitiu i, a més, hem estat capaços de registrar el millor resultat de la seva carrera esportiva, amb un sisè lloc». 


Per la seva part, l’esquiador va ser clar: «Fa quatre anys que estic una mica estancat, on no m’acaben de sortir tots els resultats que a mi m’agradaria fer, però espero l’any que ve poder estar al davant a la Copa del Món».

 

Carola Vila

 

  • EXPERIÈNCIA


Carola Vila es troba en una posició també referent en la categoria femenina, tot i la seva joventut. Els plans que la federació tenia al començament de l’any per a ella no s’han pogut complir, i és que es volia que la tricolor «aconseguís entrar dintre del top30 a la Copa del Món», segons Erola. No obstant això, l’entrenador es va mostrar satisfet, ja que «ens hem apropat molt més a aquest objectiu del que estàvem fa dos anys».


Per a Vila «ha sigut una temporada d’aprenentatge, en què he estat gairebé en totes les curses de Copa del Món i he aconseguit experiència de cara a l’any vinent».

 

Gina del Rio

 

  • REVELACIÓ

 

La jove fondista de l’EEBE ha sigut la gran sorpresa d’aquesta temporada. El seu top30 als mundials júnior i la seva quarta plaça al Festival Olímpic de la Joventut Europea (FOJE) han sigut les fites destacades de l’esquiadora, la qual va admetre que «no tenia massa esperances al FOJE, però vam fregar el podi i vaig poder acabar amb molt bones sensacions».


En aquest cas, Erola va explicar que «encara disposa de dos anys per seguir millorant dins d’aquest circuit europeu abans de fer el salt, i aquest creiem que és el camí correcte».

 

Quim Grioche

 

  • ALTS I BAIXOS


Pel que fa a Quim Grioche, el jove ha tingut una temporada «una mica més irregular», va dir Erola, mentre afegia que «hem d’agafar les curses bones com a referència perquè continuï treballant i millorar resultats, mentre que les més dolentes ens serviran per polir aquests petits detalls». Grioche es va mostrar confiat i motivat, tenint clar que «l’objectiu serà millorar els resultats que hem fet a la Copa d’Europa, pujar el nivell i ser més regulars». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT