PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Canillo atorga 621.338 euros a ajudes per la covid

Les prestacions a particulars i empreses sumen161.338 euros

Per El Periòdic

Imatge de la façana del Comú de Canillo.
Imatge de la façana del Comú de Canillo. | Arxiu El Periòdic

El Comú de Canillo va presentar ahir en sessió de comú ordinària la utilització del fons de reserva dels últims anys, marcats essencialment per la crisi de la covid.

La primera utilització del fons es va autoritzar l’any 2020 per l’impacte de la pandèmia SARS-CoV-2, i fins avui, en total s’han destinat 621.338 euros a diferents necessitats referents a aquest motiu. Durant la sessió, la corporació també va aprovar les subvencions de l’any 2022 per a activitats socioculturals, esportives, benèfiques i de lleure a entitats de la parròquia per un valor de 345.979,64 euros.

D’una banda, des de l’esclat de la pandèmia, en concret es van fer servir 200.000 euros per finançar parcialment la transferència al Govern d’un milió d’euros (del pressupost 2020), destinada a finançar les despeses motivades per la crisi sanitària. A més, els dos darrers anys s’han concedit 161.338 euros en ajuts amb càrrec del Fons de reserva a empreses i particulars. Sumat a tot això, perquè els serveis i subministraments poguessin fer front a la pandèmia es van destinar 100.000 euros l’any 2020, 40.000 euros l’any 2021 i 25.000 euros l’any 2022. Aquesta partida inclou despeses de desinfecció, lloguer d’instal·lacions per realitzar els tests, compra de mascaretes, lloguer d’apartaments pels temporers, donació a entitats benèfiques com Càritas Andorrana, compra de tests d’antígens i altres productes de farmàcia entre les despeses més destacades. Actualment, el saldo del fons de reserva del Comú de Canillo és d’1.054.753,18 euros.

D’altra banda, el comú ha aprovat l’atorgament de diferents subvencions per activitats socioculturals, esportives, benèfiques i de lleure a entitats de la parròquia amb un valor de 345.979,64 euros. Així doncs, la Comissió de Dinamització Turística i Cultural ha atorgat un import de 22.000 euros per a l’organització de la Festa Major de Canillo i 14.000 euros per a l’organització de les festes majors de Ransol, L’Aldosa i Els Plans, i de Sant Pere del Tarter respectivament.

Per acabar, també rebran subvencions els Amics de la Cambra Romànica, l’APA de l’escola francesa de Canillo, l’APA de l’escola andorrana de Canillo, la Càritas parroquial de Canillo, l’Associació d’AINA, l’Associació de la Gent Gran de Canillo, la Federació Especials Olímpics, el Soldeu Esquí Club, l’Andorra Club Gel, l’Andorra Hoquei Gel, el Canillo Club Judo, el Club Karate Canillo, el Raid Hípic Internacional i el Grup Amics GAEE. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT