PUBLICITAT

Andorra la Vella

Andorra planta cara, però no pot amb una millor República Txeca

La selecció sub-21 paga car 10 minuts on no va saber trobar-se

Per David Sansaloni

Alonso intenta desfer-se de Kalabec en una jugada del partit d’ahir entre Andorra i la República Txeca.
Alonso intenta desfer-se de Kalabec en una jugada del partit d’ahir entre Andorra i la República Txeca. | Xavi Miró / FAF

La selecció sub-21 no va poder imposar-se a la solidesa txeca ahir a l’Estadi Nacional. Els del Principat ho van intentar, però van acabar cedint davant el primer classificat d’aquest grup G del Preeuropeu. 


El partit no va poder començar de pitjor manera per als tricolor, i és que als txecs tan sols els va fer falta poc més de cinc minuts per encetar el marcador. Una pressió intensa per part dels 11 jugadors visitants va acabar amb una pilota als peus de Soucek per banda dreta, i aquest va posar una centrada mil·limetrada cap a l‘àrea, que Karabec es va encarregar d’espentar al fons de la porteria defensada per Rabelo. 


La insistència dels que ahir van vestir de blanc no acabaria aquí, i just quatre minuts després el mateix Karabec va rebre d’esquenes dins l’àrea andorrana, i amb un toc subtil va prolongar l’esfèric cap a Fila, i ja dintre de l’àrea petita, tan sols amb la inèrcia de la cursa que portava va poder superar la defensa i, finalment, el porter tricolor.


Amb el 0-2 al lluminós tocava canviar de pla, i així es va encarregar de fer-ho saber el seleccionador d’Andorra, Eloy Casals. La pressió havia de ser més intensa per intentar molestar el màxim possible la sortida de la pilota per part dels txecs. El canvi de xip va servir per equilibrar la balança, i es va poder veure una selecció més atrevida que va poder gaudir d’una bona ocasió a la mitja hora de partit, amb una falta perillosa, però que Fernández no va aconseguir dirigir correctament.


La tensió i l’agressivitat sobre la gespa es va fer notar en tot moment, amb l’àrbitre intentant que el partit no se li escapés de les mans. Andorra havia pogut contenir la República Txeca, i aquests, en moltes ocasions, es van moure en la línia de l’amonestació a causa de la sòlida defensa i pressió dels tricolor.


Ja en la segona meitat, la primera ocasió va ser per al combinat andorrà. Ot Remolins es va treure una bona jugada individual, que per poc va rebutjar la defensa visitant. Poc després, una falta perillosa a la frontal de l’àrea comesa per Vales va acabar amb el xut directe de Soucek que va sortir per sobre del travesser. Les pilotes aturades estaven sent un veritable mal de cap per a la defensa del Principat, fins que aquest perill va acabar materialitzant-se. Una falta posicionada al vèrtex esquerre de la porteria tricolor es va encarregar de treure-la Rynes, i Fila es va elevar per sobre de tots per rematar còmodament de cap i establir així el 0-3 al lluminós.


L’envergadura dels txecs, que comptaven amb una plantilla repleta de futbolistes professionals disputant competicions d’elit, juntament amb la pluja i la rapidesa del terreny de joc, van ser aspectes clau que van afavorir els joves dirigits per Jan Suchoparek. Amb el 0-3 i el xiulet final, Andorra ja espera Kosovo. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT