Malson europeu

El MoraBanc cau al Poliesportiu davant el Metropolitans i perd la tercera plaça del grup i es complica la quarta

Per David Sansaloni

Morgan intenta la cistella en una jugada del partit d’ahir entre el MoraBanc i el Boulogne Metropolitans 92 al Poliesportiu. | Martin Imatge - Andorra

El MoraBanc va caure derrotat ahir al Poliesportiu davant el Boulogne Metropolitans 92 per 74-83 en un duel que, a priori, semblava intrascendent per als tricolor, però que va significar la pèrdua de la tercera plaça del grup, i a esperes del que faci el Lietkabelis, que compta amb un calendari favorable per enviar els andorrans fins a la quinta posició.

Tant andorrans com francesos van sortir al parquet amb ganes de demostrar i de minvar el seu rival el màxim possible, des del primer minut. Aquesta lluita, amb intercanvi de cops, va establir un escenari d’igualtat durant els primers compassos, que es va anar allargant durant tot el quart. Codi Miller-McIntyre i Moussa Diagne, cadascú des de la seva zona de referència, van ser els que més van aportar en l’àmbit de l’anotació, mentre que per part del Metropolitans Konate i McRae es van posar l’equip a l’esquena.

Després d’un ball, on els visitants es van aconseguir imposar per poc al lluminós, a falta de dos minuts els del Principat van capgirar la situació (15-14). No obstant això, semblava que cap dels dos conjunts estava disposat a cedir, fent que la igualtat que es veia a la pista quedés reflectida també al marcador (16-16).

Al segon quart es va poder veure una mica més d’imprecisió per part del MoraBanc, amb algunes pèrdues i errades en tirs lliberats, que va aprofitar el Metropolitans per establir un parcial de 4-11. En aquest punt es va marcar la diferència més gran fins al moment, amb els francesos set punts a dalt, el que va provocar el temps mort de l’entrenador tricolor, David Eudal, per reorganitzar l’equip.

El mal moment dels tricolor es va allargar en el temps, i els visitants van eixamplar la distància fins a posar-se 10 punts per sobre (24-34), mentre que la polèmica arbitral va estar massa present. Les decisions dels col·legiats van encendre el Poliesportiu i també els jugadors tricolor, que van demanar explicacions en més d’una ocasió. Amb tot, l’afició va seguir empentant i l’equip va respondre, amb un home al capdavant: Codi Miller-McIntyre. L’estatunidenc va començar a rodar i va registrar un 4/6 en tirs de dos i un 2/3 en triples. En acabar la primera meitat, el MoraBanc se situava a tan sols cinc punts del Metropolitans (35-40).

La segona meitat es va iniciar amb un Oriol Paulí endollat. El català finalitzava, i també creava, per a l’equip. La connexió, tant de Paulí com de Miller-McIntyre, amb Victor Arteaga va tenir efecte els primers minuts, mentre que amb Nacho Llovet al costat Eudal buscava consistència defensiva, així com fluïdesa en la transició ofensiva. Malauradament, el MoraBanc va continuar topant amb els punts de McRae i un Cummings que es passejava per la pista, ja no sols anotant, sinó també assistint als homes grans a la pintura.

Fins a nou pèrdues registrava el conjunt tricolor a falta de dos minuts per finalitzar el tercer quart, i això va castigar durament els homes d’Eudal, que en un moment es van veure 12 a baix (50-62). Una darrera cistella en l’últim segon va permetre retallar la diferència en dos punts per afrontar els darrers 10 minuts.

La pressió va provocar un efecte positiu, i és que en la represa el MoraBanc va registrar un parcial de 7-0 que li va donar ales i l’oportunitat d’estar a tan sols un punt de distància del Metropolitans. Eudal ho va tenir clar, i davant la falta d’energia va treure Moussa Diagne a la pista, i en cosa de dos minuts va encadenar tres bons atacs consecutius fins a sobrepassar els 12 punts, amb un 3/4 en tirs de dos i un 2/3 en triples.

No obstant això, els francesos es van tornar a trobar, i Konate i Cummings van enfonsar la bona dinàmica tricolor, castigant des de la línia dels 6,75 metres. A falta de tres minuts pel final, els andorrans se situaven a set punts, mentre que el temps seguia corrent en contra. Tot i intentar-ho, l’equip es va veure desmotivat, i la pitjor notícia que podia deixar la trobada va ser la retirada per lesió de David Jelínek, que en les pròximes hores es coneixerà l’abast de la dolència.

Les claus

-Defensa: Quan més sòlid va ser el MoraBanc és quan es va pujar la intensitat defensiva, provocant que l’atac també funcionés.

-Imprecisions: Els bons moments del Metropolitans en la primera meitat no es van donar per mèrit visitant, sinó per errades locals.

-Circulació: La circulació de la pilota per part dels tricolor no va ser la millor, i va derivar en massa possessions extra pel rival.

-Concentració: Al MoraBanc li va faltar consistència a l’hora de replegar, permetent massa contraatacs, que es van convertir en punts.

El destacat

Moussa Diagne

• Encert: El pivot es va mostrar sòlid en la faceta anotadora, sobretot en el tercer quart, en el qual va poder treure l’equip endavant mitjançant diverses jugades consecutives des de mitja distància.
  • Insistent: Si en la primera possessió no s’aconseguia la cistella, el rebot ofensiu era la clau. Fos ell o un altre company, a Diagne no li va tremolar la mà a l’hora d’intentar segones jugades.
  • Esperit: Com ve sent habitual, la connexió entre Diagne i l’afició del Poliesportiu va ser clau per alçar la moral de la resta de jugadors en moments on realment l’equip es trobava patint a la pista.