PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els hotelers es mostren indiferents a la candidatura de les Olimpíades

El sector afirma que «seria beneficiós» per a la imatge del país, però irrellevant pels «ingressos»

Per Àlex Pont

Imatge d’arxiu de turistes al Principat.
Imatge d’arxiu de turistes al Principat. | MARICEL BLANCH

Els representants del sector hoteler es mostren indiferents davant el fet que el projecte final del Comitè Olímpic Espanyol (COE) no compti amb Andorra per la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern del 2030. Així ho va afirmar el director de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), Jordi Pujol, destacant que «durant l’època en què es duen a terme les Olimpíades tenim bona previsió d’ocupació, ja que és temporada alta».

Si bé Pujol no li atorga importància a l’impacte econòmic que podria esdevenir una candidatura conjunta amb Andorra, «crec que seria molt bo per la imatge internacional del Principat perquè serviria per situar-nos al mapa i atorgar més prestigi a les nostres instal·lacions esportives i turístiques». En aquest sentit, la directora d’Autèntics Hotels d’Andorra (AHA), Meritxell Cassi, va assenyalar que «és una pena que no s’inclogui a Andorra a la candidatura dels Jocs», però «si ens convertim en la ciutat dormitori de tota la gent que haurà de venir per l’esdeveniment, no ens queixarem». Seguint la mateixa línia, Cassi va afegir que «intentarem atraure el màxim possible de gent; hem de mirar la part positiva d’això».

Al seu torn, Pujol va indicar que, en sintonia amb l’opinió de la representant de l’AHA, «si finalment Andorra formés part de la candidatura esdevindria un valor afegit i milloraria la visibilitat». Tot i això, davant els canvis de decisions d’última hora, el director de l’UHA va assenyalar que «encara no es descarta el fet d’ingressar juntament amb Catalunya; si això es confirmés, començaríem a fer estimacions dels nivells d’ocupació i promocions, però cada dia rebem notícies noves i cal mantenir-nos a l’espera». En tot cas, Pujol va concloure que «tot el que sigui portar gent a dormir serà benvingut i si la candidatura ens serveix per acabar d’omplir els llits tindran el nostre suport, no obstant això no creiem que serà una fita imprescindible per salvar o impulsar al màxim el sector hoteler».

Dades a la baixa

La mitjana de l’ocupació de la setmana passada baixa vuit punts fins al 54% tenint en compte que la setmana anterior es va arribar al 62%. En aquests moments de la temporada són unes xifres que «s’aproximen a les dades que es van registrar abans de la pandèmia», va indicar Pujol. Es tracta de la dada més baixa dels tres primers mesos de l’any, tenint en compte que la temporada d’hivern està arribant a les seves acaballes.

El sector hoteler va rebre aquestes xifres amb una «calma relativa», ja que el turisme segueix pendent de l’evolució del coronavirus encara que els casos segueixin a la baixa i les mesures restrictives continuïn aixecant-se per part del Govern. D’ara endavant, la previsió de l’UHA gira al voltant d’unes xifres similars a les que es van registrar durant les últimes setmanes. Tot i això, s’espera que, de cara a les festivitats de Setmana Santa, es noti un increment dels visitants i les pernoctacions, encara que l’arribada del bon temps pot provocar que els turistes fixin la mirada a la platja en comptes de la muntanya. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT