PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El PS proposa que els temporers puguin optar a una autorització de treball d’un any

Salazar i Vela exposen que la idea de succeir els permisos temporals és un «pegat»

Per El Periòdic

Judith Salazar i Susanna Vela, en un moment de la roda d’ahir.
Judith Salazar i Susanna Vela, en un moment de la roda d’ahir. | PS

La presidenta suplent del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Judith Salazar, i la consellera general Susanna Vela, van entrar divendres les esmenes al projecte de llei qualificada per modificar la Llei qualificada d’immigració, que permetrien a les persones que treballen en règim de temporers puguin continuar treballant durant el 2022. Les conselleres generals van explicar ahir que, davant de la proposta de l’Executiu, al grup parlamentari socialdemòcrata «no ens satisfà» la fórmula plantejada per resoldre de forma momentània el problema de la manca de mà d’obra al sector serveis, i que cal donar la possibilitat que, excepcionalment, el personal temporer pugui quedar-se al país treballant amb una autorització permanent, inicialment d’un any, i sense atendre als exigents requisits que es vinculen a la quota.

Salazar va destacar que són conscients de la dificultat de trobar gent per a aquests treballs, però que la solució no passa per la successió d’autoritzacions temporals. Així, la proposta del PS és aixecar temporalment els requisits de la quota per permetre que aquest personal, amb el qual els empresaris estiguin contents, puguin iniciar el tràmit d’autorització permanent. «Succeir tres autoritzacions temporals no acaba de donar al sector les solucions que requereix», va argumentar, afegint que «els nostres empresaris continuaran tenint dificultats per trobar gent».

I és que, tal com va destacar la presidenta suplent, la proposta del Govern és «un pegat que precaritza el món del treball», i que al seu parer, la solució al problema és oferir bones condicions laborals per tal de tornar a fer atractiva la plaça laboral andorrana. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT