PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El quart cedeix avui al Govern l’Hotel Casamanya a cost zero

L’Executiu no pagarà un lloguer per albergar-hi el Ministeri de Medi Ambient

Per El Periòdic

L'hotel Casamanya a Ordino.
L'hotel Casamanya a Ordino. | El Periòdic

El Quart d’Ordino, el Comú d’Ordino i el Govern signaran avui l’acord pel qual el quart cedeix a l’Executiu l’Hotel Casamanya a cost zero. En les últimes setmanes s’ha estat coent un acord a tres bandes en què s’ha pactat que l’edifici es destinarà a ús públic i, molt probablement, albergarà el nou Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat. Segons fonts consultades per EL PERIÒDIC, el quart ja ha signat la seva part i manté com a condició, d’una banda, continuar sent el propietari de l’edifici i, de l’altra, poder disposar d’uns espais per tenir una sala de reunions de la junta, un arxiu documental i un despatx per poder seguir realitzant les seves tasques pròpies. «Aquest protocol farà que dos membres de cada govern –dos del quart, dos del comú i dos del Govern– elaborin un conveni. Avui hi ha un acord de principis, un primer pas», van assegurar fonts properes al quart.

Pel que fa al comú, també hauria donat el seu vistiplau, mentre que el Consell de Ministres, que ho hauria d’haver aprovat fa 15 dies, ho farà en la trobada d’aquest matí. Si bé la cessió no tindria cap cost, i per tant no es pagarà un lloguer mensual, sí que les reformes necessàries per acollir el ministeri aniran a càrrec del Govern i el comú hi ajudarà econòmicament. «El quart mai avançarà diners per les activitats que allà s’hi duguin a terme. Ja hi posa l’edifici, que és un domini patrimonial de més de cinc milions d’euros», van assenyalar les mateixes fonts.

Quant a la proposta sobre una hipotètica reunió de poble per decidir el futur de l’antic hotel, es va recordar que el quart consta de 46 persones «cridades democràticament» a col·laborar en tots els assumptes d’interès públic, però «moltes d’elles, quan es tracta d’assumptes no remunerats, no assisteixen al consell». Ara bé, aquesta situació s’ha revertit quan s’ha decidit sobre l’Hotel Casamanya, de manera que la decisió de la cessió del quart és pràcticament unànime. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT