PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Cineclub porta les premiades ‘Sis dies corrents’ i ‘Libertad’

La programació del segon trimestre d’enguany inclou col·laboracions amb Ull Nu i l’Aula de Teatre

Per Albert Belis

L’exterior del Teatre Comunal, on es projectaran les pel·lícules.
L’exterior del Teatre Comunal, on es projectaran les pel·lícules. | Arxiu ANA

El Cineclub de les Valls fa 25 anys i ho celebra amb una nova programació per a aquest segon trimestre d’any, que inclou l’esperat retorn al Teatre Comunal d’Andorra la Vella després de l’exili a la Llacuna per les obres i la pandèmia, amb sis pel·lícules en què destaquen les recentment premiades als Gaudí i als Goya, els films catalans 'Sis dies corrents' i 'Libertad'. Les projeccions, que comencen avui, seran a les 21.30 hores al Teatre Comunal. «L’objectiu és fer pel·lícules d’autor en versió original i de cultura catalana», va afirmar el nou president del Cineclub de les Valls, Jesús Galindo.

La programació del trimestre destaca per les col·laboracions amb l’Americana Film Festival, el festival de cinema independent nord-americà que se celebra durant el mes de març a Barcelona, i la col·laboració amb dos col·lectius de l’àmbit cultural del país, com són el Festival audiovisual d’Andorra Ull Nu i l’Aula de teatre i dansa d’Andorra la Vella, que aquest any celebra el seu 30 aniversari.

Així, la primera pel·lícula es projectarà avui: 'Shiva Baby' (2020), de la jove directora Emma Seligman, una comèdia d’embolic irreverent, mordaç i incòmoda situada a una sala de vetlla que va guanyar el premi de la crítica a la darrera edició de l’Americana Film Festival. 'Shiva Baby' retrata les problemàtiques identitàries de les famílies jueves de Nova York. Seguint amb la col·laboració amb l’Americana Film Festival, el 18 de maig es projectarà el thriller ple d’estil i d’atmosfera contemporani 'Poser', amb l’escena musical com a teló de fons, una tria que pretén, segons expliquen els organitzadors, atraure el públic més jove.

Com a esdeveniment especial amb motiu del 25è aniversari del Cineclub (23 d’abril), el 27 d’abril –quatre dies després– es podrà veure 'Sis dies corrents' (2021), de la vallesana Neus Ballús, que va ser la gran guanyadora en la darrera edició dels Premis Gaudí. Per acabar el trimestre, el 25 de maig tindrà lloc la col·laboració amb el Festival Ull Nu, amb la projecció de l’òpera prima de Clara Roquet, 'Libertad'.

En el context de conflicte a Europa amb la invasió de Rússia a Ucraïna, el 4 de maig es projectarà el drama bèl·lic de la directora de Bòsnia Jasmila Zbanic, 'Quo Vadis Aida' (2020), que aborda la realitat de la guerra i, en concret, dels camps de refugiats que se’n desprenen.

Per últim, el 6 d’abril, amb col·laboració amb l’Aula de teatre i dansa d’Andorra la Vella, es podrà veure el film d’Alejandro González Iñárritu, 'Birdman o (la inesperada virtud de la ignorancia)' (2014), construït a partir d’un fals pla seqüència des de l’inici fins al final. Es tracta d’una sàtira sagnant sobre l’star system, la volatilitat de la fama i l’ofici d’actor.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT