PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Marín espera aprovar la llei de la Funció Pública abans de l’estiu

L’Executiu intentarà revisar les graelles salarials més baixes l’any que ve

Per El Periòdic

Fotografia de la reunió.
Fotografia de la reunió. | ANA/SFG.

La ministra d’Administracions Públiques i Participació Ciutadana, Trini Marín, va avançar que espera poder tenir aprovada abans de l’estiu la llei de la Funció Pública. Ho va expressar després de la reunió que va tenir ahir amb els representants sindicals, on Marín va voler mantenir al corrent els sindicats sobre la situació de la modificació de la llei, així com d’altres aspectes referents al seu ministeri, com l’estudi de les graelles salarials, el tema de la carrera professional o la gestió de l’acompliment.

La ministra va indicar que actualment la modificació de la llei està sent treballada per comissió i «encara ens queden un parell de reunions». De fet, a banda de les esmenes que va entrar l’Executiu, també s’hi han de sumar les presentades pels grups parlamentaris i pels sindicats. Tanmateix, va assegurar que encara no hi ha cap acord. «Al final, des del Govern tenim més coneixement de la llei i de la seva aplicació», ja que a vegades «es poden demanar modificacions que no podem fer per l’experiència que tenim de tots aquests anys», va indicar. Marín també va remarcar la importància d’aquesta modificació de la llei, la qual considera que s’haurà d’anar modificant en el futur perquè «l’Administració i el funcionariat va canviant».

«Abans de l’estiu hauria d’estar modificada», va reiterar la ministra, afegint que per certs estudis s’ha allargat una mica la seva aprovació. A banda de la modificació de la llei de la Funció Pública, Marín també va informar els representants sindicals sobre la situació de l’estudi de les graelles salarials, el qual va estar encomanat per l’anterior ministra i ara ja es troba acabat. A més, també va informar sobre la carrera professional amb el contracte que s’ha fet a Josep Anton Bardina perquè s’en faci un estudi, així com de la gestió de l’acompliment.

Respecte a les graelles salarials i la seva possible aplicació, l’executiu intentarà revisar els nivells més baixos el 2023, però no han assegurat que es puguin modificar aquest any, segons va informar el president del Sipaag, Lluís Anguita. 

D’altra banda, Anguita va explicar que des del Sipaag donen suport a la Unió Sindical d’Andorra (USdA) sobre presentar una proposta diferent sobre la reforma de les pensions. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT