PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Globus de Cristall de la Copa del Món es decidirà a Grandvalira

Després de dos anys de parèntesis, la competició torna a la pista Riberal de Grau Roig

Per El Periòdic

Un instant de la presentació de la competició, ahir a Princiesport.
Un instant de la presentació de la competició, ahir a Princiesport. | Grandvalira

L’esquí de velocitat torna al sector Grau Roig de Grandvalira després de dos anys sense poder-se celebrar a causa de la pandèmia. L’estació d’esquí andorrana acollirà les finals de la Copa del Món de l’especialitat del 30 de març al 2 d’abril. Inicialment, s’havien programat dues curses, però Grandvalira rebrà també l’última cursa pendent de les dues que no es van poder celebrar al començament de temporada a l’estació de Vars (França). 


Per a Grandvalira serà una competició especial, ja que des que el febrer de l’any 2012 va acollir les primeres Copes del Món d’esquí de velocitat del Pirineu hi ha hagut continuïtat, tret de les anul·lacions forçades de 2020 i 2021.


La pista Riberal del sector de Grau Roig serà novament el lloc escollit per a la baixada dels esquiadors de velocitat. La ubicació destaca per ser un dels traçats més ràpids on es disputa el circuit de la FIS gràcies a la seva longitud de 1.000 metres, amb 200 metres de desnivell i un pendent màxim del 74%. El rècord de velocitat a la pista segueix mantenint-lo el suís Philippe May, que l’any 2017 es va quedar a tocar dels 200 quilòmetres per hora amb els 199,56 que va registrar.
A falta de les tres proves a Andorra, la Copa del Món d’esquí de velocitat 2022 masculina es decidirà entre els francesos Simon Billy, Bastien Montes i l’italià Simone Origone. D’altra banda, en categoria femenina, tot sembla decidit per a la italiana Valentina Greggio que arriba imbatuda. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT