La tricolor s’imposa a Grenada amb un gol de Víctor Bernat

Per David Sansaloni

Els jugadors de la selecció celebren el gol de Bernat.
Els jugadors de la selecció celebren el gol de Bernat. | Xavi Miró / FAF

La selecció absoluta va signar una nova pàgina en la seva història en guanyar per 1-0 al combinat de Grenada ahir a l’Estadi Nacional, aconseguir així, per primera vegada, dues victòries consecutives.

Els tricolor van començar amb una idea clara: mantenir la possessió de la pilota i intentar crear ocasions de perill mitjançant aquesta premissa. La defensa amb cinc jugadors plantejada pel seleccionador, Koldo Álvarez de Eulate, també va significar tota una declaració d’intencions, i és que el tècnic va prioritzar la tranquil·litat als dominis defensats ahir per Josep Gomes als possibles contraatacs que s’haguessin donat amb una formació més estirada. A dalt, tot i això, Aarón Sánchez va lluitar cada pilota com si fos l’última, i encara va poder treure alguna jugada de perill.

Precisament, amb una d’aquestes accions, una falta lateral treta per Jordi Rubio, va ser Alavedra qui va enviar una gran rematada al pal de la porteria visitant. Aquesta va ser l’oportunitat més clara per als tricolor en una primera meitat marcada més per la intensitat en el mig camp que en les ocasions perilloses.
Amb aquest context, quan corria el minut 35 de partit, el capità del combinat centreamericà, Norburn, va protagonitzar l’esglai del duel en girar-se el genoll dret d’una manera esgarrifosa, i va haver de retirar-se en ambulància. La tensió a la gespa era evident, i les 24 faltes (16 provocades pels tricolor) així ho van deixar clar, i és que, tot i ser un amistós, l’objectiu de seguir sumant punts FIFA estava present.

La segona meitat va iniciar amb un punt d’intensitat i dinamisme més elevat. Ambdós combinats van continuar prenent-se les mesures, fins que una entrada dura de Harrick a Aarón Sánchez va deixar els visitants amb 10 homes sobre la gespa, fet que va aprofitar Koldo Álvarez de Eulate per treure tota l’artillera ofensiva que tenia a la banqueta. Bernat, Cucu i Aláez van fer acte de presència al mateix temps, i quan encara no feia un minut que havien entrat, el davanter de l’Ordino va aprofitar una errada del porter de Grenada per clavar la puntera i fer que l’1-0 pugés al marcador.

D’aquesta manera, Bernat celebrava els seus 10 partits amb l’absoluta amb un gol de llest, mentre que a mesura que anaven passant els minuts, tant Cucu com Aláez van seguir castigant la defensa visitant. Els tricolor aprofitaven les imprecisions dels seus rivals, però quan més pressionat estava el combinat centreamericà és quan van tenir les ocasions més clares.

La tibada d’orelles del seleccionador tricolor cap als seus jugadors va tenir efecte, i Andorra va tornar a dominar el duel, fins que a tensió va anar en augment. Amb lluita, els andorrans van aconseguir aguantar el resultat i obtenir la victòria.