PUBLICITAT

Andorra la Vella

Sense cap reserva

El MoraBanc sortirà amb tot davant el Metropolitans 92 per refer-se de la dura derrota recollida a l’ACB

Per David Sansaloni

Codi Miller-McIntyre durant una jugada de l'últim partit d'EuroCup davant el Boulogne Metropolitans 92.
Codi Miller-McIntyre durant una jugada de l'últim partit d'EuroCup davant el Boulogne Metropolitans 92. | EuroCup

El MoraBanc torna a canviar de mentalitat i reprèn la que està sent la competició preferida al Principat, almenys pel que fa als resultats. Tot i això, l’ACB continua sent la prioritat màxima per als andorrans, però, segons el club, «no es deixarà de competir al màxim en cap de les dues».


Així ho va voler recalcar ahir el tècnic assistent, Paco Vázquez, en afirmar que «no podem dir que un partit el jugarem al 60% per reservar l’altre 40% per a un altre, ja que això és impossible. Un jugador ha de competir sempre, vol guanyar sempre, i cada dia és important i no pots guardar-te res». La dura derrota a Manresa, on l’equip va perdre de més de 30 punts, ha estat un cop anímic, i és per això que aquest partit «ens ajudarà a escala de competir, de guanyar, i per intentar recuperar sensacions després d’una davallada».


L’EuroCup s’ha convertit, des de ja fa alguns mesos, en una medicina per als tricolor, sobretot en l’àmbit anímic. No obstant això, la delicada situació a la competició domèstica ha posat en un segon lloc l’europea, i «hem parlat de la importància d’una i l’altra. L’ACB és crucial, i si acabes més a baix del que toca, l’any vinent no la juguis», va explicar Vázquez, mentre afegia que «els jugadors saben la situació en la qual estem, però això no significa que hàgim de deixar de competir, sinó que ho hem de continuar fent en els dos campionats».


El missatge que s’ha tramès des del cos tècnic cap al vestidor és clar: «No hi ha excuses de cansament, de partits o de calendari. Són professionals i han de donar-ho tot sempre». Tanmateix, el mateix Vázquez va admetre que, de vegades, «és complicat entre tants partits ajudar un jugador quan es troba en aquest moment d’impotència en certs moments», però va remarcar que l’àmbit psicològic està sent un dels elements en què més incís s’està fent.


L’última derrota a Manresa va recordar a molts aficionats a la patida a Múrcia, però segons el tècnic assistent «no es va tocar més fons», ja que la imatge de l’equip va ser «diferent, i es va entrar d’una altra manera a la disputa del duel». Sobre aquest mateix fet, el pivot tricolor Babatunde Olumuyiwa va assenyalar que «anímicament estem bé, pel fet que vam jugar dissabte a la nit i hem tingut alguns dies per processar aquest partit, i ara estem enfocats en tirar cap endavant».


Per al de Serra Lleona s’ha de viure «partit a partit», i va assegurar que «no pensem amb el Barça, que és d’aquí a cinc dies, ni tampoc amb el Manresa, que ja queda al darrere, sinó que estem 100% concentrats en el partit de demà [avui]». Els andorrans ja saben el que és caure davant el Metropolitans 92, però Olumuyiwa es va mostrar amb confiança, tant individual com col·lectiva, assenyalant que «allà vam perdre, i serà un partit important. Juguem a casa, davant de la nostra gent i espero que puguem fer un gran partit». El factor pista segueix sent l’objectiu principal dels equips en aquesta fase de la lliga regular de l’EuroCup, i moltes de les opcions per poder superar rondes al play-off passaran per l’avantatge de camp.


Els metropolitans són un dels millors equips pel que fa a la transició entre defensa i atac, i serà imprescindible aturar-los. D’aquesta manera, l’ofensiva del MoraBanc serà clau, executant un bon moviment de pilota, i aquí és on Codi Miller-McIntyre i Clevin Hannah seran de gran importància per contrarestar el backcourt dels francesos que tantes alegries els ha portat aquesta campanya.


Els visitants compten amb set jugadors diferents que fan una mitjana de 8,5 punts o més per partit, i «tenen els rols molt definits, on cadascú sap quin és el seu paper», va explicar Vázquez, mentre afegia que «són complicats de defensar, saben jugar molt bé a bàsquet i serà una trobada difícil, igual que totes les que hem pogut disputar durant aquesta temporada». 

 

Paco Vázquez - Tècnic assistent del MoraBanc

«El partit ens ajudarà a escala de competir, de guanyar, i per intentar recuperar sensacions després d’una davallada»

 

Babatunde Olumuyiwa - Jugador del MoraBanc

«Allà vam perdre, i serà un partit important. Juguem a casa, davant de la nostra gent i espero que puguem fer un gran partit»

 

 

Vázquez: «És molt fàcil posar cartells, i jo també podria»

 

El tècnic assistent del MoraBanc, Paco Vázquez, va sortir ahir a sala de premsa i va voler defensar Nacho Llovet arran de les acusacions  de racisme per part del jugador del Manresa, Chima Moneke. «És molt fàcil posar cartells, i jo també podria fer-ho amb el jugador rival, però no ho faré», va declarar de manera contundent el tècnic tricolor. Vázquez va manifestar que va ser jugador a l’ACB «durant 17 o 18 anys, i he sigut entrenador els últims, i és per això que podria fer el mateix que va fer l’integrant de l’equip contrari, perquè coneixo molt bé aquest estil de jugador».

El tècnic va acabar explicant, finalment, que «no he tingut mai a la meva vida un record que Nacho [Llovet] sigui una persona d’aquest tipus. No l’he vist mai envoltat en baralles, com sí que he vist altres a la lliga. És un jugador dur? Si, per descomptat, però d’això a ser una persona conflictiva... Que vingui algú i m’ho discuteixi».

PUBLICITAT
PUBLICITAT