PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Laia i Nicolau Taulats fan podi a Vilanova i la Geltrú

Els de la Federació de Muntanyisme assoleixen la 3a i la 1a plaça respectivament

Per El Periòdic

La delegació andorrana desplaçada a Vilanova i la Geltrú.
La delegació andorrana desplaçada a Vilanova i la Geltrú. | FAM

La Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) va iniciar aquest cap de setmana la temporada d’escalada amb un competidor sènior i 10 joves tecnificats, dels quals només els seleccionats podràn competir en les tres proves diferents: la Copa d’Andorra, la Copa Catalana i la Copa d’Espanya. 


La primera de les tres proves de la 14a Copa Catalana es va celebrar a la sala Indoorwall de Vilanova, amb els set joves seleccionats: Nicolau Taulats, Judit Esteban, Janna March i Laia Esteban en la categoria sub-12; Laia Taulats en la categoria sub-16; Marc Esteban en la sub-18; i Noam Goldin en la categoria absoluta masculina.


En categoria sub-12 masculí, Nicolau Taulats va fer una gran competició, pujant al primer calaix del podi, mentre que en la mateixa categoria, però femenina, Judit Esteban va aconseguir passar a la final i acabar en una meritòria 4a posició. D’altra banda, Laia Taulats, en categoria sub-16, va passar a la final gràcies a una segona posició de la classificatòria, i va acabar pujant al tercer calaix del podi a la final.


Per la seva part, Marc Esteban, en categoria sub-18, va finalitzar en setena posició de la classificatòria, i es va quedar a les portes de passar a la final. Per acabar, Noam Goldin, en la molt disputada categoria absoluta masculina, va concloure la classificatòria amb un top i dos zones, quedant-se a completar un top de passar a la final. Amb tot, cal destacar, que la pluja i el mal temps va complicar el fet de poder assolir les fites de les proves, ja que una part de la competició es va fer a un mur que s’ubicava a l’exterior. A més a més, cal tenir en compte també l’alt nivell de participació en aquesta categoria, pel fet que acostumen a trobar-se gairebé els mateixos contrincants que a la Copa d’Espanya.


Pel que fa als dos grans protagonistes, el tècnic de la FAM, David Gambús, va declarar que «Nicolau [Taulats] ho ha brodat, i Laia [Taulats] ha compartit podi amb dues noies que estan competint internacionalment. Tanmateix, Marc Esteban està en una categoria molt renyida». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT