PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El programa Aptitude permet cribar un centenar de padrins

L’objectiu és detectar situacions de fragilitat en persones grans

Per El Periòdic

La gent gran d’Escaldes-Engordany en un dels tallers esportius.
La gent gran d’Escaldes-Engordany en un dels tallers esportius. | ANA/M.P.

Després d’un mes de la posada en marxa del programa Aptitude a Escaldes-Engordany, en col·laboració entre el comú i el SAAS, ja s’ha pogut avaluar a unes 100 persones majors de 60 anys de la parròquia. L’objectiu d’aquest projecte transfronterer que ja es va fer a Canillo i a Sant Julià de Lòria en unes proves pilot, és detectar situacions de fragilitat en persones grans per tal de poder-les oferir intervencions que puguin revertir aquesta situació i portar-les cap a un estat de robustesa.

La consellera de Gent Gran, Infància i RRHH de la corporació escaldenca, Magda Mata, va comentar a l’ANA que el programa s’està desenvolupant molt correctament i la primera valoració és molt positiva. De fet, actualment hi ha un parell d’infermeres del SAAS i una altra cedida pel comú que fan les valoracions individuals a les persones grans. «La valoració que fan és molt àmplia, ja que miren la forma física, la visió, problemes d’equilibris, l’estat emocional i l’entorn social», va expressar Mata, assegurant que fins al moment els padrins estan molt satisfets.

La intenció del comú és poder arribar a cribrar unes 300 persones, i els dies de les valoracions, es cribren cinc persones al dia. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT