PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra la Vella posarà en marxa a la primavera els parquímetres intel·ligents

El Servei de Circulació adquirirà un vehicle elèctric amb una càmera

Per El Periòdic

Els parquímetres actuals d'Andorra la Vella.
Els parquímetres actuals d'Andorra la Vella. | ANA / M. P.

Els nous parquímetres intel·ligents d’Andorra la Vella estaran en funcionament aquesta primavera. Així ho van afirmar des del comú tot explicant que el treball de camp està enllestit i preveuen que els aparells arribin a finals del mes en curs. La voluntat de la corporació amb el canvi és actualitzar el sistema de pagament dels estacionaments a la via pública i millorar el control dels tiquets, segons informa l’ANA.

Amb aquest objectiu, l’administració comunal va adjudicar el mes de desembre passat a la unió temporal d’empreses Maviparq i EYSA, per un import de 494.383 euros, el subministrament, la instal·lació, la configuració, la posada en marxa i el manteniment del sistema de control dels aparcaments a la via pública. D’aquesta manera, assenyalen que es renovaran les màquines i se’n disminuiran la quantitat, tot passant de 80 a 70 millorant la distribució, per facilitar el pagament, de manera presencial o a distància a través d’una aplicació.

A més, asseveren que també s’optimitzaran els recursos i efectius del Servei de Circulació, ja que s’adquirirà un vehicle, probablement elèctric, equipat amb una càmera que llegirà les matrícules dels vehicles estacionats i detectarà quins tiquets estan a punt de caducar, els que ja s’han esgotat i també aquells que no en disposen.

Des del comú recorden que els actuals parquímetres es van instal·lar fa trenta anys i només permeten pagar en monedes o targeta de crèdit, tot i que indiquen que les estrangeres en algunes ocasions no funcionen. Amb els nous aparells i gràcies a l’aplicació mòbil, es podrà renovar el tiquet de manera telemàtica abans que caduqui.

PUBLICITAT
PUBLICITAT