PUBLICITAT

Andorra la Vella

Prova superada

Un solitari gol d’Aláez és suficient per aconseguir la victòria en un partit amb moltes rotacions i cares noves

Per David Sansaloni

Els jugadors de la selecció celebren el gol d'Aláez.
Els jugadors de la selecció celebren el gol d'Aláez. | Xavi Miró / FAF

La selecció absoluta va superar la primera de les dues proves que té al calendari, en vèncer el combinat de Sant Cristòfol i Neus per 1-0 a l’Estadi Nacional.


Els tricolor es van mostrar decidits a dominar la possessió de la pilota i proposar jugades ofensives mitjançant la transició des de la defensa. Sense pressa, tant els centrals com els laterals es van encarregar de tirar endavant amb la pilota controlada, però les incursions per les bandes va quedar minvada, i és que els caribencs es van mostrar molt sòlids en la seva meitat del camp.


Va haver de ser el capità, Marc Pujol, qui provoqués la primera ocasió clara dels del Principat, quan corria el minut 16, amb un fort xut amb cama dreta des de fora de l’àrea, que malauradament va tocar en un defensor i, posteriorment, Jeffers va enviar a córner. Poc després, Chus Rubio ho va intentar, també sense sort, i el mateix amb Cucu Fernández, que va tenir la més clara amb una rematada de cap dintre de l’àrea, a la que li va faltar potència.


Els homes de Koldo Álvarez de Eulate ho van seguir intentant, però, a la mitja hora de partit, l’intent de Cervós tampoc va poder traspassar la tanca defensiva dels visitants. Tanmateix, Sant Cristòfol i Neus va gaudir d’algunes aproximacions, però sense inquietar Íker Álvarez de Eulate. Quan gairebé s’arribava als 40 minuts de trobada, Aláez, amb una internada per banda dreta, va centrar una pilota que es va passejar per l’àrea petita, provocant l’ai a l’Estadi Nacional. No obstant això, aquesta no va ser la més clara del primer temps, i és que Cucu va aprofitar una passada filtrada per colpejar fort amb cama dreta, amb la mala sort de trobar-se amb el pal. Just una jugada després, el davanter tornaria a gaudir d’una altra oportunitat, també sense sort.


I de les ocasions tricolor es va passar a la més clara per als visitants, amb una pilota al travesser de Rogers, de falta directa, que va ser l’avantsala del gol d’Andorra. Una jugada per banda esquerra acaba a la banda contrària, on Aláez, sol, creua l’esfèric just perquè el porter no arribés i pugés l’1-0 al lluminós.


Ja en la represa, els visitants van tenir la seva més clara, amb una pilota al travesser de Freeman, tot i que els tricolor van tenir una successió d’oportunitats, amb Aláez, Cucu i Pujol com a protagonistes. Amb la trobada una mica més relaxada, Álvarez de Eulate va donar entrada a Pomares i Reyes, sota l’ovació de l’Estadi Nacional. Finalment, el marcador ja no es mouria més, i la victòria es quedaria al Principat, amb els tricolor realitzant una actuació notable. 

 

Marc Pujol arriba als 100 partits amb el combinat nacional

 

Marc Pujol tan sols necessitava la confiança de Koldo Álvarez de Eulate per poder arribar a la xifra de 100 internacionalitats com a tricolor, i així va ser. El capità va complir ahir amb la fita i ocupa un lloc a la història de la selecció, on tan sols se situen noms com el d’Ilde Lima, Márcio Vieira i Óscar Sonejee.

Pujol va rebre les pertinents felicitacions per part dels seus companys a les xarxes socials, així com del seu equip. La FAF organitzarà un acte commemoratiu en el següent duel oficial.

PUBLICITAT
PUBLICITAT