PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Naturland acollirà per primera vegada l’Enduro World Series

L’esdeveniment tindrà lloc el cap de setmana de l’11 i 12 de juny i marcarà l’inici de la temporada d’estiu

Per El Periòdic

Un instant de la presentació.
Un instant de la presentació. | Naturland

Naturland acollirà els pròxims 11 i 12 de juny la primera prova de l’Enduro World Series, en categoria classificatòria (EWS Qualifier), que se celebra a Andorra. La cita al Principat tindrà un tret diferencial en comparació d’altres seus d’aquesta competició, i és que el circuit s’ha dissenyat perquè travessi els boscos de la Rabassa i arribi al centre de Sant Julià de Lòria, a la Plaça Germandat, no sent habitual, ja que normalment tant la sortida com l’arribada sol fer-se a la muntanya.


A banda d’aquesta competició internacional, la cursa també serà puntuable per al circuit Pirineus, amb la Naturland Enduro Race, així com el Campionat Nacional d’Andorra. Paral·lelament, també hi haurà una prova infantil. 

 

Les proves: Enduro World Series Qualifier, Copa Pirineus Naturland Enduro Race, Campionats d’Andorra i Enduro Kids

 

El circuit classificatori de l’Enduro World Series consta d’unes 60 proves arreu del Món, on els ciclistes poden anar assolint punts per a optar a competir a les proves finals de l’any següent (un total de 8 a tot el Món). A banda d’aquesta competició internacional, els riders també podran prendre part de la Copa Pirineus Naturland Enduro Race, que consta de 5 proves a diferents espais dels Pirineus, sent Naturland la segona d’aquest any, i també als Campionats Nacionals d’Andorra, on només competeixen residents al Principat.

 

El circuit i les característiques tècniques

 

La prova de btt es desenvoluparà el diumenge 12 de juny, en un circuit de modalitat avançada, el que suposa aproximadament uns 35 km amb un desnivell positiu de 1500m i un desnivell negatiu de 1800m, i amb quatre trams cronometrats. Com marca el reglament tècnic i esportiu de la Unió Ciclista Internacional UCI i el reglament de les Enduro World Series, el traçat no es pot desvetllar fins al divendres abans de la prova, és a dir, el dia 3 de juny, tot i que fa mesos que el cos tècnic treballa en el terreny, dissenyant el recorregut i tenint en compte diferents alternatives. L’entrenament està prohibit durant la setmana prèvia a la competició. El que sí que s’ha definit és que la sortida es farà a la Cota 1600 i l’arribada serà al centre de la vila, que esdevindrà el centre neuràlgic que aculli totes les necessitats dels corredors i de l’organització.

 

Participants i categories

 

Pel que fa a les categories dels corredors, els participants a la EWS Qualifier han de tenir almenys 15 anys, i existeixen tres categories per edats, tant per homes com per dones. Els participants han de tenir una llicència per a ciclisme de competició́ expedida UCI mitjançant alguna de les seves federacions. En relació amb la Copa Pirineus, existeixen més categories En tots els casos, els premis seran per als tres primers classificats a cada categoria. A més, a la prova s’inclou la modalitat e-bike, amb els seus corresponents reglaments.

La EWS-KIDS comptarà amb participants des dels 2,5 anys i fins als 12. Amb 3 categories diferenciades, Balance (de 2,5 a 5 anys); Rascals (de 5 a 8 anys); i Crazy Squad (de 7 a 12 anys), cada una d’elles tindrà un recorregut i una dificultat diferent. El dissabte 11 de juny hi haurà les proves específiques per a infants, en uns circuits adaptats a les diferents edats. Es tracta d’una prova internacional, amb 5 categories per trams d’edats (dels 2 fins als 16).

 

Inscripcions

 

Els participants poden formalitzar la seva inscripció al web de Naturland Bike Center: https://naturland.ad/naturland-enduro-race

PUBLICITAT
PUBLICITAT