PUBLICITAT

Andorra la Vella

Torna la tricolor

La selecció absoluta rep Sant Cristòfol i Neus en un duel on Marc Pujol pot arribar a les 100 internacionalitats

Per David Sansaloni

Aláez i Bernat disputen una pilota durant l’entrenament d’ahir a la tarda a l’Estadi Nacional.
Aláez i Bernat disputen una pilota durant l’entrenament d’ahir a la tarda a l’Estadi Nacional. | Xavi Miró / FAF

La selecció absoluta de futbol torna a l’Estadi Nacional, davant els aficionats tricolor, per disputar dos amistosos, un d’ells el d’avui, davant el combinat de Sant Cristòfol i Neus. El duel, que tindrà lloc a partir de les 20.45 hores, gaudirà d’un caràcter especial, i és que el capità, Marc Pujol, en cas de jugar, arribaria fins a les 100 internacionalitats, una fita que tan sols han registrat tres jugadors sense comptar Pujol: Ilde Lima, Márcio Vieira i Óscar Sonejee.


Sobre aquest centenari, el migcampista es va mostrar «molt content i il·lusionat, tot i que això em diu dues coses: que ja tinc uns quants anys i que segurament he fet coses bé per poder arribar a aquesta xifra». El capità també va voler recalcar que «arribar als 100 partits amb la selecció suposa tot un privilegi per a mi, sobretot perquè no m’ho havia imaginat mai. Fins al final de la temporada passada no m’ho vaig plantejar perquè la xifra és desorbitada».


Per la seva part, el seleccionador nacional, Koldo Álvarez de Eulate, també va tenir paraules cap a Pujol, declarant que «Marc [Pujol] és un jugador diferencial pel que fa al tracte de la pilota, ha participat en totes les victòries fins al moment, i això ho diu tot». Aquesta fita «parla molt bé d’ell, ja que desgraciadament per poder arribar a aquestes xifres a la selecció ha de passar molt de temps, però l’hem gaudit molt i segur que ho continuarem fent», va assenyalar el tècnic.


Pel que fa a la trobada, Andorra i San Cristòfol i Neus ja es van veure les cares en una ocasió, en un duel disputat el novembre del 2015, també amb els tricolor com a locals, que es va saldar amb victòria per als caribencs per 0-1. Amb set anys de diferència entre el darrer duel i el d’avui, la selecció té l’oportunitat de demostrar que l’evolució ha estat real, i que el nivell demostrat durant l’European Qualifiers es pot mantenir en el temps.


«S’han renovat, com nosaltres, i veurem un equip sòlid que si el deixem maniobrar amb comoditat, ens posarà en problemes», va explicar Koldo Álvarez de Eulate, mentre afegia que «serà una bona prova per polir alguns detalls, sense perdre de vista el que volem ser com a equip i tornar a retrobar-nos». Per a Pujol aquest duel «l’hem d’enfocar pensant en nosaltres, en les coses que volem millorar de cara al mes de juny, on disputarem la Nations League, però tenint un ull posat en el qual ens pugui proposar el rival per poder adaptar-nos».

 

Novetats a la llista

 

Per afrontar els dos partits amistosos, el combinat nacional tindrà força cares noves respecte a l’anterior cita, ja que fins a set jugadors canvien entre l’una i l’altra. A la porteria, no obstant això, no hi haurà canvis i repeteixen els tres porters habituals: José Gomes, Iker Álvarez de Eulate i Xisco Pires. En defensa, les baixes de Marc Garcia i Marc Vales seran cobertes per Chus Rubio, que torna després d’estar lesionat, i Kiko Pomares, qui reapareixerà amb l’elàstica nacional després de quatre anys sense ser convocat.


On hi ha més canvis és de mig camp en endavant, on han quedat fora Àlex Martínez, Albert Rosas, Cristian Martínez i els germans Xavi i Marcio Vieira, i en el seu lloc han tornat a la convocatòria Jordi Rubio, Aaron Sànchez i Marc Rebés, absents en la darrera cita, mentre que tornen els veterans Luis Blanco i Víctor Bernat. Així doncs, la resta de la convocatòria la completen: Alavedra, Max Llovera, Adri Rodríguez, Cristian Garcia, Èric de Pablos, Moi San Nicolás, Albert Reyes (qui encara no ha debutat tot i ja haver estat convocat en anteriors ocasions), Joan Cervós, Ludovic, Sergio Moreno, Jordi Aláez, Marc Pujol i Ricard Fernández Cucu. 

 

Els objectius

 

Trobar-se: Després de mesos sense competir, la selecció busca tornar a trobar les sensacions que es van tenir al Qualifiers. 

Detalls: Tant Álvarez de Eulate com Pujol van fer incís en l’objectiu de millorar petits detalls que els facin ser més competitius.

Proves: Amb un total de set novetats respecte a l’última llista, el tècnic vol provar diferents peces en les quals tenia l’ull posat.

Nations League: Els dos amistosos serviran com a punt de sortida de cara a preparar de la millor manera la Nations League al juny.

PUBLICITAT
PUBLICITAT