PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Stefi Troguet prepara l’expedició al K2 i el Broad Peak a l’estiu

L’encampadana busca ratllar de la seva llista dos del 14 pics de 8.000 metres

Per El Periòdic

Stefi Troguet durant la presentació del seu full de ruta.
Stefi Troguet durant la presentació del seu full de ruta. | ANA / E.P.

L’alpinista Stefi Troguet va presentar ahir al matí, a les dependències del Comú d’Encamp, l’expedició que portarà a terme aquest estiu per intentar fer el cim del K2 i el Broad Peak, dos dels 14 pics de 8.000 metres que l’encampadana s’ha marcat com a repte aconseguir. Cal recordar que Troguet ja n’ha fet dos d’aquest estil, com són el Nanga Parbat i el Manaslu.


Acompanyada del conseller d’Esports del comú, Xavier Fernàndez, i amb la presència del secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, Troguet va desgranar com serà aquesta temptativa. «Aquest cop, tornaré a fer expedició amb el Nims Dai, que com sabeu ja és un alpinista molt reconegut i amb el seu equip ja va ser amb qui vaig fer els dos cims anteriors», va explicar l’alpinista. 


En principi, l’intenció és fer primer el Broad Pick i després el K2 «que és una muntanya que fa molt respecte», però l’esportista va deixar clar que «si un cop allí hi ha una finestra d’oportunitat, podem canviar l’ordre sense cap tipus de problema».


Finalment, l’alpinista va reivindicar la seva tasca, assenyalant que «a vegades ens costa molt que se’ns vegi com a esportistes, però quan anem a fer un cim, no anem de vacances», mentre rebia tot el suport per part del comú sent un «orgull» el fet de comptar amb Troguet. 

 

La temptativa fallida al Dhaulāgiri


Fa tot just un any Troguet va intentar fer el cim del Dhaulāgiri, un altre dels 8.000. "Vaig canviar l'equip i l'expedició i no va funcionar. No ens vam entendre mai amb el meu company d'expedició i a més a més, vaig agafar la Covid. M'hi podia haver quedat" ha recordat. Aquesta situació, ha explicat, la va deixar tocada tan anímica com físicament i per això "aquesta expedició és com començar de zero". Així doncs, Troguet marxarà cap a l'Àsia al juny i la tornada al principat s'espera per l'agost.

PUBLICITAT
PUBLICITAT