PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Gina del Rio tanca la competició amb una 7a posició a l’esprint

Quim Grioche assoleix la 55a plaça en una prova que no és la seva especialitat i a 18 segons del primer

Per El Periòdic

Del Rio durant la cursa d’esprint a Vuokatti.
Del Rio durant la cursa d’esprint a Vuokatti. | COA

Gina del Rio i Quim Grioche van disputar ahir la seva última cursa en les seves respectives categories al Festival Olímpic d’Hivern de la Joventut Europea (FOJE, EYOF en anglès) que s’està portant a terme a la localitat finalndesa de Vuokatti. 


Del Rio va finalitzar amb una gran 7a posició als 1,2 quilòmetres d’esprint. Per a ella la jornada va començar amb un 20è temps en la classificatòria, que la va situar dintre de les 30 finalistes. Segons el tècnic d’esquí de fons de la Federació Andorrana d’Esquí, Xabier del Val, «una bona qualificació, sobretot pel temps, a 8.86 de la primera», que va ser, en la primera fase, la sueca Elin Naeslund amb 2.18.46. Després, ja a la fase final, l’andorrana va assolir aquesta la 7a posició. 
En quarts de finals, segons va explicar Del Val, va tenir un problema a la sortida i va iniciar la prova última, «però ha pogut remuntar molt bé i ha finalitzat tercera, i li ha permès passar a semis». En les mateixes semifinals, la de la FAE va tornar a ser tercera, «corrent molt bé, fins i tot millor que en els quarts de final, perquè el nivell anava augmentat», detallava l’entrenador. Malauradament, Del Rio va ser la primera a quedar-se fora de la final i, per tant, va obtenir la 7a plaça final de la competició. «Estem molt contents perquè en tota la temporada no havíem aconseguit passar de quarts de final en un esprint i les sensacions han sigut bastant bones, perfectes per acabar la temporada», va assenyalar Del Val.


Pel que fa a la cursa de Quim Grioche, l’andorrà va assolir la 55a plaça. «Ha participat tot i que l’esprint no és el que millor se li dona, no és la seva especialitat», va dir el seu tècnic, mentre afegia que va anar «bastant bé perquè ha acabat a 18 segons del primer i és la qualificació en què més a prop ha acabat de les plaçes altes, així que, tot i que està lluny de passar a les finals, està bastant bé comparat amb les curses d’aquest estil que ha fet durant la temporada». Finalment, i com a valoració general, Del Val va declarar que «estem molt contents amb la participació d’ambdós i les sensacions generals han sigut bastant bones».

 

Objectius complerts

 

D’aquesta manera, tant Del Rio com Grioche posen punt final a la temporada amb un bon sabor de boca, després d’aquesta última competició a Vuokatti. Ambdós corredors van tenir clar des del primer moment quins serien els objectius en aquesta cita, que podria comparar-se a l’experiència més pròxima a una Jocs Olímpics que poden tenir els esquiadors més joves. Lluny de marcar-se un resultats concrets, la búsqueda de sensacions per part de Grioche i el poder seguir demostrant el nivell assolit aquesta campanya de Del Rio van ser les metes a aconseguir.


Per davant tan sols queden les finals de l’eslàlom paral·lel femení, on Íria Medina estarà present. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT