PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El PS presenta 19 esmenes a la Llei d’estacions de muntanya

La formació vol que els comuns avalin els canvis als aparcaments

Per El Periòdic

Tomàs Riart i Pere López, durant la seva compareixença d’ahir.
Tomàs Riart i Pere López, durant la seva compareixença d’ahir. | PS

El Partit Socialdemòcrata va presentar ahir les 19 esmenes que han realitzat al Projecte de llei d’estacions de muntanya. El president del partit, Pere López, i el vocal del Comitè Executiu, Tomàs Riart, van exposar que el document proposat pels socialdemòcrates es basa en tres eixos principals, com són el dret de pas lliure, l’autorització dels comuns pel que fa als canvis que es puguin ocasionar en els aparcaments públics a les estacions de muntanya, i la regulació de les titulacions dels professionals del sector.

Així, López va explicar que qualsevol modificació de les condicions actuals als pàrquings, com la instal·lació de barreres o noves tarifes de pagament, haurien de comptar amb l’autorització dels comuns abans d’efectuar-se. L’objectiu és que la presa de decisions no la tingui la concessionària, sinó que hagi de passar pel Consell de Comú i, per tant, tingui un control polític. Riart va destacar que, sense aquesta aprovació, es corre el risc que una estació de muntanya obligui a les persones que no tinguin forfet a pagar per poder aparcar.

Pel que fa a la regulació de les titulacions dels professionals, els socialdemòcrates van subratllar la necessitat d’assegurar que el servei sigui de qualitat i que l’estació no «agafi persones amb títols no reconeguts». També van manifestar la importància de distingir els empleats de les estacions de muntanya i els professionals externs que han de transitar per zones dins de la concessió. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT