PUBLICITAT

Els hotels defensen el servei de transport que ofereixen

  • Els taxistes es queixen d'una presumpta competència deslleial
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El portavei de les associacions hoteleres, Joan Antoni Azurmendi. Foto: ORIOL LLAURADÓ

El portaveu dels hotelers, Joan Antoni Azurmendi, ha respost a les acusacions dels taxistes sobre la suposada competència deslleial que els representa el transport que ofereixen els hotelers als seus clients. Segons va indicar Azurmendi en declaracions a l'ANA, el servei és totalment legal i, encara que molts hotels l'ofereixen, es fa de manera gratuïta i, per tant, consideren que no es tracta de competència als taxis.

A més, els hotelers asseguren que, si s'han informat sobre la legalitat del servei i sobre qui l'ofereix, no és pas perquè els taxistes els ho hagin dit, ja que en cap cas han rebut cap queixa o reclamació per part d'aquest sector, sinó que tenen coneixement de la preocupació a través dels mitjans de comunicació.

Els hotelers confirmen que, tot sovint, ofereixen un servei gratuït per transportar els seus clients a les pistes d'esquí o a Naturlàndia, però defensen que es tracta d'una pràctica totalment legal i que té l'únic objectiu de cuidar millor el seu públic. En aquest sentit, Azurmendi va recordar que les associacions hoteleres –que es fusionaran en una sola entitat el pròxim 24 de febrer, tal com va avançar EL PERIÒDIC– mai permetrien cap actuació il·legal als seus socis ni hi donarien suport.

Quant a les llicències que es requereix als taxistes, Azurmendi va indicar que el servei de l'hotel no les necessita perquè és gratuït i normalment es fa de manera reduïda per a grups petits de tres o quatre persones.

A les parròquies altes / La majoria d'establiments que ofereixen aquest servei de transport són els que es troben més a prop de les pistes, a les parròquies altes. Els de la capital, en general, no estan tan habituats a aquest servei perquè, segons va informar Azurmendi, els usuaris pugen a esquiar amb els autobusos que ofereixen els dominis esquiables i, per tant, no necessiten una altra opció.

Les declaracions d'Azurmendi responen a la critica repetida que fan els taxistes des de fa temps perquè asseguren que el seu sector pateix una greu crisi i que el transport hoteler fa que aquesta s'agreugi més, en comptes d'ajudar-los. El president de l'Associació de Taxistes d'Andorra, Julio Gil, va anunciar a finals del mes passat que fins i tot es plantejaven emprendre mesures de protesta.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT