PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Terceravia proposa agilitzar el lloguer de pisos impagats

El grup parlamentari formula quatre esmenes al text de la Llei del Saig

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu del conseller general Joan Carles Camp.
Imatge d’arxiu del conseller general Joan Carles Camp. | Terceravia

El grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents ha formulat quatre esmenes al Projecte de llei de modificació de la Llei del Saig. Tal com va exposar ahir la formació a través d’un comunicat, l’objectiu de les propostes és agilitzar la posada al mercat de lloguer dels pisos en situació d’impagament o d’expiració del contracte d’arrendament, tenint en compte la tensió que viu el mercat del lloguer a Andorra. D’aquesta manera, i contribuint de retruc a la descongestió de la Batllia, des de Terceravia proposen establir un procediment sumari de desnonament, configurat segons l’estructura del procediment d’injunció previst al Codi de procediment civil. «Aquesta és una mesura tangible i de resultats a curt i mitjà termini que ajudarà a treure tensió al mercat de l’habitatge, ja que tornarà a deixar disponibles una sèrie de pisos que ara estan bloquejats», va assegurar el conseller general de Terceravia Joan Carles Camp, encarregat del treball del text legislatiu.

Una altra de les esmenes presentada té com a objectiu modificar l’article relatiu a les funcions atribuïdes al Saig, per tal de donar la garantia legal perquè aquesta institució tingui la possibilitat d’efectuar aquest tipus de procediment, que seria de caràcter opcional pel propietari. 
En darrera instància, Terceravia també ha inclòs dues esmenes més, pel que fa als articles relatius amb els embargaments de béns per sancions o impagaments, amb la finalitat que, en aquests casos, el Saig sols pugui bloquejar la quantitat de l’ordre d’execució i no el compte bancari totalment. H

PUBLICITAT
PUBLICITAT