PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Objectiu experiència

Íria Medina, Lluís Torres, Quim Grioche i Gina del Rio es troben realitzant una gran actuació a Finlàndia

Per David Sansaloni

Íria Medina en una de les proves del festival a Vuokatti.
Íria Medina en una de les proves del festival a Vuokatti. | FAE

Després d’haver superat la tercera jornada al Festival Olímpic d’Hivern de la Joventut Europea (FOJE, EYOF en anglès) de Vuokatti, els quatre representants de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), juntament amb els seus respectius entrenadors, van fer un petit balanç de com està anant la competició per a les joves promeses.


Tant Íria Medina i Lluís Torres en esquí alpí, com Gina del Rio i Quim Grioche en esquí de fons, es van mostrar «satisfets» amb els resultats obtinguts fins al moment, sent la quarta posició de Del Rio a la cursa femenina dels 7,5 quilòmetres el resultat més destacat de l’expedició andorrana. Sobre aquesta mateixa fita va mostrar la seva opinió la jove esquiadora, qui va voler recalcar que «és veritat que em vaig quedar a un segon d’assolir el podi, però també es va quedar a res la competidora que venia al darrere. A l’esquí passa això, que hi ha unes diferències de temps molt petites entre una posició i una altra, i és per això que estic molt contenta del que vam aconseguir».


Per la seva banda, Grioche va declarar que, després de venir fent una temporada amb alts i baixos, «he pogut trobar les bones sensacions que buscava i estem en un bon punt físic». Pel que fa a l’esquí alpí, Medina va quedar «satisfeta» amb la seva actuació a la cursa d’eslàlom, tenint en compte que «vam tenir algunes errades que van minvar el resultat final». Finalment, Torres va seguir la mateixa línia de la seva companya, explicant que s’havia portat a terme «un bon esquí, tenint en compte d’on venim, tot i que encara ens queda molt per millorar».


Els quatre atletes van estar acompanyats dels seus tècnics, que van deixar clar amb quin objectiu s’ha plantat l’expedició del Principat en aquest festival olímpic. «Aquesta competició ens servirà per veure com estem en comparació amb la resta de països i traçar una línia a seguir», va declarar el tècnic d’esquí alpí, Josh Alayrach, qui també va voler remarcar que «encara cometen moltes errades grosses en moments clau, i ben bé podríem haver estat dintre del top15». D’altra banda, el tècnic d’esquí de fons, Xabier del Val, va assenyalar que «volem que aprenguin i agafen experiència. Estan competint amb països com Suècia o Finlàndia, als que no solem enfrontar i que són autèntics monstres».


D’igual manera, ambdós entrenadors es van mostrar molt contents i satisfets amb l’actuació que estaven tenint els joves de la FAE, explicant que «no és fàcil plantar-se en una cita d’aquest àmbit, ja que és el més proper als Jocs Olímpics que hi ha en aquestes categories».

 

Íria Medina, classificada

 

A Vuokatti, ahir, va ser jornada d’esquí alpí, en la qual es van disputar les classificatòries de l’eslàlom paral·lel amb la presència d’Íria Medina i Lluís Torres. Dels dos, Medina va ser la que va assolir la classificació per a les finals d’aquesta especialitat, que es disputaran avui. L’andorrana va ser 10a, realitzant una molt bona cursa i marcant un temps total amb una diferència de +1.00 respecte a la millor classificada, la italiana Beatrice Sola (35.62). De fet, Medina va fer especialment bona la segona baixada, i si a la primera marcava el 20è temps, a la segona materialitzava el 5è i obtenia un gran resultat que li va fer sumar un crono de 36.62 per entrar dintre del top10, i on classificaven les 32 millors.


En homes, Torres no va poder entrar en les finals en classificar-se amb el 45è temps, amb 38.27, i després de ser 54è a la primera baixada i 29è a la segona. El de la FAE va acabar a tan sols 0.42 d’entrar en la final. D’altra banda, l’esquí de fons torna avui amb l’última jornada per a l’equip format per Quim Grioche i Gina del Rio. Els dos disputaran la cursa d’esprint, d’1,5 quilòmetres i 1,2 quilòmetres, respectivament. 

 

Les decles

 

Josh Alayrach - Tècnic d'esquí alpí

«Aquesta competició ens servirà per veure com estem en comparació amb la resta de països i traçar una línia a seguir»

 

Xabier del Val - Tècnic d'esquí de fons

«Volem que aprenguin i agafen experiència. Estan competint amb països com Suècia o Finlàndia, als que no solem enfrontar»

PUBLICITAT
PUBLICITAT