PUBLICITAT

L'Hostal Calones va servir un 5% més d'àpats al llarg de l'any passat

  • El menjador social va arribar als 16.500 àpats servits, a més dels 3.200 a domicili
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'entrada a l'Hostal Calones, que ofereix servei de menjador als padrins de la capital Foto: SAMUEL RODRÍGUEZ

El menjador de l'Hostal Calones d'Andorra la Vella va servir al llarg del passat 2010 al voltant d'uns 16.500 àpats, xifra que significa un increment del 5% respecte a l'any anterior, segons va explicar a l'ANA el conseller de Social del Comú de la capital, Quim Valera. Aquesta xifra s'afegeix als 3.200 àpats a domicili que es van lliurar l'any passat, tal i com ja va informar anteriorment el Comú.

El responsable comunal destaca que l'Hostal Calones marca la diferència amb els països veïns, on els menjadors compleixen la seva funció de forma estricta, donat que el seu objectiu va més enllà de servir dinars. «L'hostal serveix perquè els padrins se socialitzin i per redirigir les persones a altres serveis que ofereix el nostre departament», va dir Valera.

El conseller manifesta que l'èxit de l'hostal és també una conseqüència de la política activa a l'hora de promoure l'afluència de padrins a la instal·lació. «Tenim el punt d'informació, que és on la gent es dirigeix i des d'on els distribuïm cap als serveis que oferim –va dir Valera–, i una de les formes més efectives que hem tingut és animar la gent perquè vingui a l'Hostal Calones».

Primer relleu als pisos / D'altra banda, Valera va comentar que, a començament de febrer, es farà el primer relleu d'inquilins als pisos amb serveis per a padrins que es troben en el mateix edifici de l'Hostal Calones, i que funcionen des de fa un any i mig. Així, tres persones noves s'hi instal·laran en els pròxims dies després de que s'hagin produït sengles baixes, per defunció i també pel trasllat d'una persona a un altre servei perquè ha deixat de ser autònoma –una de les condicions considerada fonamental per accedir a aquests pisos.

Els padrins que poden optar als pisos amb serveis han de ser majors de 65 anys o de 60 (si hi ha conveni amb la CASS) i ser autònoms. Els beneficiaris només han de pagar el 25% del lloguer i el Comú n'assumeix la resta a més de la llum, la calefacció i les despeses de la comunitat..



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT