PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

El comboi de la Creu Roja arriba al Principat amb 15 persones

Per ara, tots viuran a casa de coneguts, tot i que sis podrien anar a Catalunya

Per El Periòdic

L’autobús de la Creu Roja que va portar els refugiats, ahir.
L’autobús de la Creu Roja que va portar els refugiats, ahir. | CREU ROJA

Una unitat de convivència formada per una mare i un adolescent. Una senyora, que té una amiga resident al país. Una altra unitat de convivència formada per una mare, un adolescent i un nen de quatre anys. Una família formada per la mare i dos fills adolescents. Una mare amb un nen de 12 anys. I una família de quatre persones formada per un matrimoni sexagenari, una mare i el seu fill. Aquests són els components que formen el grup de 15 persones ucraïneses que el comboi de la Creu Roja Andorrana ha recollit a Polònia i ahir va fer arribar a Andorra. Tots feia alguns dies que havien sortit d’Ucraïna i residien amb famílies d’acollida del seu estat veï.

L’autobús amb voluntaris i refugiats de guerra va arribar a la plaça de braus amb cares de cansament i alguna llàgrima quan van baixar del vehicle i es van trobar amb coneguts que els acolliran temporalment a les seves llars. «La majoria tenen parents o amics aquí, així que hem començat per dur-los a un lloc segur on estaran ben acollits», va explicar la coordinadora de l’àrea social de la Creu Roja Andorrana, Anna Arias.

Avui és prevista una reunió entre la Creu Roja Andorrana i la de Catalunya perquè sis dels 15 refugiats tenien previst que els acollissin a Berga, i s’haurà de decidir si finalment viatgen cap a la localitat catalana o es queden al Principat. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT