Punt final a la ratxa

El MoraBanc perd contra el Lietkabelis després de tres victòries consecutives a la competició europea

Per David Sansaloni

Nakic i Crawford intenten defensar un tir d’Orelik en una jugada del partit d’ahir entre el Lietkabelis i el MoraBanc. | Lietkabelis Panavezys

El MoraBanc no va tenir cap opció ahir al Cido Arena davant el Lietkabelis. Els del Principat van tenir massa pocs moments on es podien entrellucar unes mínimes opcions de remuntada, però finalment no van ser capaços de superar en termes generals el seu rival, cedint finalment per 88-75.

Els homes de David Eudal venien de recollir tres victòries consecutives a l’EuroCup, i aquest context estava servint per aportar positivisme de cara als partits d’ACB, que són, en paraules del cos tècnic, la prioritat absoluta. La fase regular de la competició europea es troba en les seves acaballes, i ara l’objectiu de tots els equips és aconseguir el factor camp de cara als vuitens de finals. Malauradament, el MoraBanc es va trobar amb un Lietkabelis molt més ambiciós i sòlid, que amb la suma de l’encert, sobretot des de la línia exterior, no va veure perillar el marcador en cap moment.

El partit no va poder començar pitjor, amb un 8-0 de parcial per als locals. Gediminas Orelik ja es va fer notar des dels primers minuts, i l’aparició primerenca d’una de les estrelles del conjunt dirigit per Nenad Canak encara va complicar més l’inici del duel. No obstant això, l’entrenador tricolor va trobar la tecla per reduir la diferència de nivell sobre el parquet: Tunde Olumuyiwa. El pivot es va mostrar molt intens en defensa i encertat en atac, però al MoraBanc encara li feia falta millorar molt al darrere per poder armar bons contraatacs.

Les cistelles de tres punts van ser determinants en el primer període, amb un 57% d’encert per part dels lituans, i un 33% per part dels tricolor, que van veure com els primers 10 minuts finalitzaven amb el 29-19 al lluminós. Tot just en començar el segon quart, un 0-5 en un minut per part dels andorrans van fer tornar l’esperança a l’aficionat. Morgan i Miller-McIntyre van prémer l’accelerador, i sobretot el base estatunidenc va ser una de les claus que va permetre que el MoraBanc continués enganxat al duel.

Malauradament, cada intent dels del Principat quedava en res, i en poc més de dos minuts el Lietkabelis tornava a col·locar-se a 11 punts. Un mal bloqueig d’Olumuyiwa i uns passos de Morgan, ambdues errades consecutives, van fer saber que alguna cosa seguia sense encaixar en els jugadors. Amb 16 punts de diferència, Eudal va haver de demanar el temps mort reajustar de nou les peces. Els punts dels lituans semblaven ser cops psicològics, i amb el 51-38 els dos equips van enfilar els vestidors.

El tercer quart va ser l’únic on els andorrans van vèncer, i per la mínima (18-19). Drew Crawford, amb tres triples, va aconseguir entrar en el partit, i és que fins al moment únicament Miller-McIntyre era el que proposava alguna jugada per fer mal. Oriol Paulí també va voler aportar el seu granet de sorra, i ho va aconseguir amb tres cistelles de dos i un triple, però al català se’l va veure en algunes ocasions desesperat perquè a l’equip no li acabaven de sortir les coses.

La zona interior, llevat de les penetracions del base estatunidenc del MoraBanc, va estar deserta en molts moments, amb un Víctor Arteaga no massa encertat, Amine Noua lluny del seu nivell, i amb Nacho Llovet amb la seva lluita constant. I mentre als tricolor no els acabava de sortir l’estratègia, el Lietkabelis colpejava fort, sent l’últim quart una mena de mirall del tercer, però amb el marcador a la inversa (19-18).

Gagic, Kalaitzakis i Orelik es van col·locar amb 19 punts cadascun, mentre que Lipkevicius en va sumar 11. Orelik es va encarregar de l’anotació des de la línia exterior, i Gagic va ser completament imparable en el joc interior. Les baixes i la rotació de minuts va minvar l’essència del MoraBanc, que ja pensa en el pròxim duel de lliga, el dissabte.

Les claus

-Defensa: El MoraBanc va patir en excés les penetracions dels lituans, amb una defenza zonal que no va sortir massa efecte.

-Triples: Kalaitzakis, amb un 3/5, Orelik, amb quatre anotats, i Lipkevicius, amb un 3/4, van castigar els tricolor des del 6,75 metres.

-Anotació: Fins a quatre jugadors del Lietkabelis van anotar més de 10 punts en la trobada, tres d’ells amb un registre de 19.

-Pèrdues: Els intents de remuntada del MoraBanc van quedar, en massa ocasions, minvats per les pèrdues inoportunes.

El jugador destacat

Codi Miller-McIntyre

• Energia: Tot i que al base estatunidenc li va costar 10 minuts entrar al partit, Miller-McIntyre va demostrar l’energia habitual que el caracteritza i que feia falta.
  • Anotació: Miller-McIntyre no va estar massa encertat pel que fa a la línia exterior, però va castigar el Lietkabelis mitjançar penetracions força efectives.
  • Sol: Amb la baixa de Hannah i de Mekel, el base va estar completament sol a la direcció de l’equip, amb Colom o Paulí tirant un cop de mà en alguns moments.