PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Més de 80 agents participen en el Simulacre Nacional d’Allaus

L’objectiu és revisar els procediments i els temps d’actuació per al futur

Per El Periòdic

Els agents realitzant el Simulacre Nacional d’Allaus.
Els agents realitzant el Simulacre Nacional d’Allaus. | Govern d’Andorra

Més de 80 agents van participar ahir en el Simulacre Nacional d’Allaus, una jornada tècnica que es recupera després de dos anys d’aturada per la pandèmia i que busca revisar i actualitzar els procediments i les eines que s’haurien d’aplicar en cas que es produís una allau dins d’un domini esquiable del país. 

Així, hi van participar membres tant de Protecció Civil, Bombers, Banders, Policia, SUM i Creu Roja, com també pisters de les diferents estacions d’equí del país, guies de muntanya i representants d’Andorra Recerca + Innovació. 

El Simulacre Nacional d’Allaus s’organitza des d’enguany de manera conjunta entre el Departament de Protecció Civil i Gestió d’Emergències i de preparació, i el Departament de Prevenció i Extinció d’Incendis i salvaments.
Enguany, la jornada s’ha realitzat a la zona de Cubil, a Grau Roig. El simulacre es fa en condicions els més semblants possibles a una emergència real i es duen a terme d’acord amb la programació establerta, mobilitzant el personal i els mitjans adscrits en cada operativa. 

La finalitat del Simulacre Nacional d’Allaus és refrescar els procediments i també calcular i establir ¡els temps necessaris per posar en marxa tots els grups que hi participen. 

Un cop acabat, els presents intercanvien experiències i fan suggeriments per tal de millorar, si cal, alguns aspectes. La voluntat és continuar organitzant-lo una vegada a l’any en els diferents dominis esquiables.

PUBLICITAT
PUBLICITAT