PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La 39a OTSO Travessa d’Encamp incorpora l’ultramarató de 84 quilòmetres

L’edició es presenta com la més internacional fins al moment en comptar amb atletes de països com Kènia

Per El Periòdic

Torres, Mas i Fernàndez durant la presentació de la 39a edició de l’OTSO Travessa Encamp d’ahir.
Torres, Mas i Fernàndez durant la presentació de la 39a edició de l’OTSO Travessa Encamp d’ahir. | ANA / L. G.

El Comú d’Encamp va presentar ahir la 39a edició de l’OTSO Travessa d’Encamp, la cursa més antiga dels Pirineus, que tindrà lloc l’última setmana de maig, del 27 al 29. L’organització innovarà amb l’esdeveniment d’enguany amb la incorporació d’una ultramarató de 84 quilòmetres, i amb la qual els participants podran escollir entre cinc distàncies: la petita de set quilòmetres; la de 12 quilòmetres; una de 21 quilòmetres; altra de 42 quilòmetres i, finalment, la ultramarató com a gran novetat. 


Així ho van manifestar ahir el conseller d’Esports, Xavier Fernández, la cònsol major, Laura Mas, el director de Producte i Nous Projectes d’Andorra Turisme, Enric Torres, i el director d’OTSO, Jordi Solé, qui va comparèixer de manera telemàtica des de Kènia. Mas va assegurar que «amb acolliments com aquest es potencia la projecció internacional que busquem en les cites a la parròquia», mentre afegia que va començar com una travessa que era «molt nacional, i amb la professionalització i l’obertura de l’esdeveniment ens posicionem de cara a fora, esperant créixer i que tothom parli d’Encamp i d’Andorra, de la nostra natura i dels nostres esdeveniments esportius».


Per la seva part, Fernàndez va explicar que esdeveniments com aquest «fomenten la reactivació econòmica de la parròquia, sobretot tenint en compte que un alt percentatge dels inscrits són internacionals» i que, si es compara, «ja s’ha doblat la xifra d’inscripcions de l’edició anterior, i és que a falta de dos mesos s’han inscrit més de 700 participants». A més, Fernàndez va destacar que per «millorar l’estada dels corredors, s’ha treballat en conjunt amb establiments de la parròquia», que oferiran certes facilitats als participants que s’allotgin en les seves instal·lacions.


D’altra banda, Solé va detallar que entre els inscrits hi ha «corredors internacionals de renom, com Pau Capell, Sergi Garcia, Sheila Avilés, o Claudia Tremps, i com a novetat, tindrem a dos italians procedents del món de l’esquí i les curses de muntanya: Gabrielle Gazetto i Noemi Junod. A més, també es comptarà amb la participació de sis corredors provinents de Kènia, que faran les curses de 12 i de 21 quilòmetres». Finalment, Torres va ser clar en afirmar que «volem que la cursa més antiga d’Andorra i dels Pirineus esdevingui un referent i doni el tret de sortida a l’època estival». Actualment, un 70% de les inscripcions que ha registrat l’organització són de corredors forans, fet que allargarà les estades dels visitants. 

 

Les decles

 

Laura Mas - Cònsol major d'Encamp

«Amb acolliments com aquest es potencia la projecció internacional que busquem en les cites a la parròquia»

 

Xavier Fernàndez - Conseller d'Esports, Infància i Joventut del comú d’Encamp

«S’ha doblat la xifra d’inscripcions de l’edició anterior, i és que a falta de dos mesos s’han inscrit més de 700 participants»

 

Jordi Solé - Director general de OTSO Sport

«Tindrem corredors internacionals de renom, dos provinents de l’esquí de muntanya, i sis atletes de Kènia»

 

Enric Torres - Director de Producte i Nous Projectes d'Andorra Turisme

«Volem que la cursa més antiga d’Andorra i dels Pirineus esdevingui un referent i doni el tret de sortida a l’època estival»

PUBLICITAT
PUBLICITAT