PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Encamp dona el tret de sortida al bus a la demanda

El servei tindrà 56 parades que uniran la vila amb els nuclis més allunyats

Per El Periòdic

Laura Mas, Xavier Fernández i Cerni Areny, ahir dins del bus.
Laura Mas, Xavier Fernández i Cerni Areny, ahir dins del bus. | ANA / L.G.

El Comú d’Encamp va activar ahir la prova pilot del servei de bus a la demanda amb un total de 56 parades que connecten el centre de la vila i els nuclis residencials més allunyats. Per donar el tret de sortida a la iniciativa, la qual es gestiona a través de l’aplicació Uclic, la cònsol major de la parròquia, Laura Mas, i el conseller d’Aparcaments i Via Pública, Xavier Fernández, juntament amb el director del departament d’Infraestructures i Manteniment, Cerni Areny, van dur a terme el viatge inaugural pel poble, amb la voluntat d’observar els possibles recorreguts que ofereix el nou servei de transport en funció de les reserves que li puguin arribar.

Mas va explicar que amb l’inici del servei «donem resposta a una demanda de l’associació de gent gran i del consell d’infants» per oferir un transport àgil i sostenible arreu de la vila, a banda d’aportar una modalitat de desplaçament als turistes. «Tenir aquest servei ha de facilitar que els ciutadans deixin el seu vehicle particular a casa i utilitzin el bus per moure’s per Encamp», va esmentar Fernández. En aquest sentit, va assenyalar que els usuaris tenen a la seva disposició diferents tarifes, les quals poden adquirir a l’oficina de tràmits del comú o a les oficines de turisme, que van des d’un euro el trajecte fins a abonaments de 100 viatges per 50 euros. 

A més, es va fer èmfasi en el fet que des de la corporació s’ha decidit oferir el servei de manera gratuïta als residents que disposin de la targeta magna i als infants menors d’11 anys, a banda de proporcionar un descompte del 50% a qui tingui el Carnet Jove i a les persones que posseeixin un abonament de la línia regular de transport públic del país.

Fernández també va indicar que des del comú han apostat per adquirir un vehicle de dimensions reduïdes, amb set places més el conductor, per poder accedir a tots els indrets del poble. Per cloure, el gerent de FEDA Solucions, Ivan Mora, va posar de manifest que l’operativa del servei a la demanda suposa un «nou pas cap a una mobilitat sostenible», segons va informar l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT