Canillo

Andorra passa «d’il·lusió a opció» pel que fa als mundials del 2027

El ‘feedback’ rebut per la FIS després de les finals de la Copa d’Europa ha sigut «positiu»

Per David Sansaloni

Visa, Hidalgo i López durant el balanç de les finals.
Visa, Hidalgo i López durant el balanç de les finals. | Grandvalira

El Comitè Organitzador de les finals de la Copa d’Europa que es van disputar durant la darrera setmana a Soldeu-El Tarter va catalogar de «positiu» el feedback rebut per part de les diferents entitats, equips i corredors que hi van formar part, a més d’haver desenvolupat «inclús amb més èxit del que es podia esperar» aquest esdeveniment.

Aquesta competició ha sigut l’última de la qual podrà disposar el Principat per fer-se lluir de cara a la pròxima votació per part de la Federació Internacional d’Esquí (FIS) que determinarà quina serà la seu escollida per albergar els mundials d’esquí alpí l’any 2027. «Hem passat d’il·lusió a opció pel que fa a les nostres opcions de cara a aquesta votació», va declarar el director general de Grandvalira-Ensisa, David Hidalgo, qui va assegurar també que «les felicitacions per part de la FIS, equips, corredors i entitats involucrades en aquesta darrera cita s’han repetit especialment pel que fa a la logística organitzativa, l’allotjament i l’hospitalitat rebuda».

Al llarg d’aquests set dies de competició s’han acreditat un total de 1.300 persones entre staff, voluntaris, corredors, equips, professionals de la comunicació i família esportiva. Anant més al detall, el director de la cursa, Santi López, va explicar que «han corregut 200 atletes de 19 països, s’han acreditat 110 professionals de la comunicació, i han estat sobre el terreny 95 treballadors de Grandvalira, als quals s’hi han sumat 190 voluntaris». Com a punt final del positivisme tret per l’organització sobre la cita, el gerent de la FAE, Carles Visa, va felicitar el campió d’Europa de gegant, Joan Verdú, «per tot els que ens has donat».