PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Del Rio frega el podi en la seva estrena als 7,5km patinadors

La de la FAE assoleix la 4a posició mentre que Quim Grioche registra la 34a plaça als 10 quilòmetres

Per El Periòdic

Del Río durant els 7,5km patinadors a Finlàndia.
Del Río durant els 7,5km patinadors a Finlàndia. | FAE

El Festival Olímpic d’Hivern de la Joventut Europea (FOJE o EYOF en anglès), que es disputa durant tota la setmana a Vuokatti (Finlàndia) va començar amb un gran resultat per a la delegació andorrana, en aquest cas en esquí de fons, formada per esportistes del programa Esquí Estudi Batxillerat Esportiu (EEBE). La cursa dels 7,5km patinadors va deixar Gina del Rio en la 4a posició, a només un segon del podi, mentre que Quim Grioche, als 10km, va ser 34è.


Del Río va completar la distància amb un crono de 21.39,2, a 52,3 segons de la guanyadora, la sueca Lisa Eriksson (20.46,9), i a només un segon de la tercera posició del podi, que va ser per a la italiana Nadine Laurent (21.38,2). La tercera posició va caure per a la sueca Tove Eriksson, amb 21.17,1, a 30 segons de la seva compatriota i guanyadora, d’un total de 64 corredores que van formar part de la cursa.


«La veritat és que ha sigut una cursa bastant dura, però l’he acabada amb bones sensacions», va declarar l’esquiadora de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) una vegada finalitzada la prova, mentre afegia que «al final he quedat quarta i ha sigut una llàstima no haver pogut estar al podi, però estic molt contenta. Els esquís i tot han anat molt bé, i també vam estar treballant bastant la tècnica en aquest circuit, així que molt satisfeta».


El seu entrenador, Xabier del Val, també va compartir la seva emoció en conèixer el resultat de la tricolor, aformant que «estem molt contents amb la cursa de Gina [Del Rio]. S’ha quedat a un segon del podi, però ha fet una gran actuació». Finalment, a la cursa masculina de 10km, també en patinador,Grioche va retrobar les bones sensacions que buscava per assolir la 34a posició, amb 23.23,6, a 2.14,9 del guanyador, el finlandès Niko Anttola, que es va imposar amb un temps de 21.08,7, del total de 76 atletes que van prendre part. 

 

Les decles

 

Gina del Rio - Esquiadora de fons

«Ha sigut una cursa bastant dura. Una llàstima no haver pogut estar al podi, però estic molt contenta»

 

Xabier del Val - Entrenador de fons

«Estem molt contents amb la cursa de Gina [Del Rio]. S’ha quedat a un segon del podi, però ha fet una gran actuació»

PUBLICITAT
PUBLICITAT