PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Duel per l’avantatge

El MoraBanc espera seguir amb la bona dinàmica davant el Lietkabelis sense Clevin Hannah ni Moussa Diagne

Per David Sansaloni

Hannah intenta la cistella en una jugada del darrer partit contra el Lietkabelis al Poliesportiu.
Hannah intenta la cistella en una jugada del darrer partit contra el Lietkabelis al Poliesportiu. | EuroCup

El MoraBanc sembla un altre equip des que va patir el sever correctiu a Múrcia, en la jornada 24 de la Lliga Endesa per 96-67. Sembla que al conjunt tricolor li ha sentat bé el fet d’haver realitzat, explicat per l’equip tècnic, una exhaustiva reflexió, tant individualment com col·lectiva, i ha pogut agafar una bona dinàmica que vol allargar a Lituània en la jornada 16 de l’EuroCup, davant el Lietkabelis Panevezys (avui, a partir de les 18.00 hores).


Amb la classificació a la següent fase gairebé assegurada, els homes dirigits per David Eudal busquen en aquesta trobada una oportunitat, també, per repartir minuts de cara a la pròxima jornada de la Lliga Endesa el dissabte contra el BAXI Manresa, però a més determinarà quin equip gaudirà de l’avantatge de camp de cara als vuitens de final. El MoraBanc va arribar ahir a la tarda a Panevezys, i ho va fer sense dues de les peces clau d’aquesta temporada, com són Clevin Hannah i Moussa Diagne. Ambdós jugadors, per decisió tècnica, es van quedar al Principat per no forçar i acabar de recuperar-se al 100% de les molèsties que anaven arrossegant des de l’última trobada.


Sobre l’estat, tant mental com físic de l’equip, el tècnic assistent, Paco Vázquez, va declarar que «el partit de Múrcia ens va fer molt de mal, però ens ha servit per respondre i no oblidar aquella sensació, i recordar-la pel que queda de temporada». Vázquez també va fer referència a un dels punts més tractats de les últimes setmanes pel que fa als minuts de joc de l’equip: l’actitud i la intensitat. «Crec que hem après que no podem arribar a un partit pensant a veure si surt bé, sinó que hem de ser nosaltres mateixos els que provoquem que vagi bé», va dir el tècnic.


Des del vestidor sembla que se segueix el mateix discurs, i així ho va voler deixar clar un dels capitans, David Jelínek, qui va afirmar que «vam gaudir d’una espenta emocional molt important [després de Múrcia], que ens està permetent seguir endavant i millorar». Jelínek, tanmateix, va voler recalcar que en aquestes situacions «hi ha dues opcions possibles que pot experimentar un equip: que sigui un cop sobre la taula i et faci reaccionar, o que t’enfonsi encara més. Per sort a nosaltres ens va afectar de la primera manera, i hem de continuar així».


L’aler txec va ser un dels grans protagonistes del darrer cap de setmana, davant el Surne Bilbao Basket, firmant una actuació que va fer alçar el Poliesportiu en més d’una ocasió. Després de la lesió, al jugador li estava «costant tornar a agafar el ritme de competició, però en l’últim partit em vaig sentir més fresc i amb més dinamisme pel que fa al joc de l’equip, i segurament pugui seguir ajudant als meus companys, que, al cap i a la fi, és el que importa».


Els lituans venen d’una actuació de baixa anotació contra el Joventut en la 15a jornada d’EuroCup, en la qual només van anotar 50 punts, amb uns percentatges baixos pel que fa al tir i només amb vuit rebots ofensius. No obstant això, les coses solen sortir molt millor per als de Nenad Canak a casa, on registren una efectivitat del 56,3% dels seus tirs de dos punts i el 41,1% des del triple.


Per la seva part, el MoraBanc porta una ratxa de tres victòries en les quals la defensa ha marcat la diferència, permetent només 70,7 punts per duel. En aquests últims partits, els rivals només han encistellat 19 de 67 triples (28,4%) i l’execució de la seva ofensiva a través de Clevin Hannah i Codi Miller-McIntyre hauria de donar als del Principat una millor oportunitat per obtenir la victòria, a més d’aturar a homes com pot ser Djordje Gagic. 

 

Les decles

 

Paco Vázquez - Tècnic assistent del MoraBanc

«El partit de Múrcia ens va fer molt de mal, però ens ha servit per respondre i no oblidar aquella sensació»

 

David Jelínek - Jugador del MoraBanc

«Vam gaudir d’una espenta emocional molt important, que ens està permetent seguir endavant i millorar»

PUBLICITAT
PUBLICITAT