PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Empat insuficient

L’FC Andorra es deixa dos punts en un partit en què hauria pogut sortir tant amb la victòria com amb la derrota

Per David Sansaloni

Pastor intenta rebutjar el xut de Pastrana en una jugada del partit d’ahir entre l’Atlético Baleares i l’FC Andorra.
Pastor intenta rebutjar el xut de Pastrana en una jugada del partit d’ahir entre l’Atlético Baleares i l’FC Andorra. | Atlético Baleares

L’FC Andorra no va poder passar de l’empat ahir a l’Estadi Balear en el partit referent a la 28a jornada del grup 2 de la Primera RFEF Footters. Els trciolor arribaven després de patir una derrota inesperada a Linarejos davant el Linares Deportivo (1-3) i aquesta es presentava com una gran oportunitat per recuperar el lideratge o, almenys, lluitar per no despenjar-se dels primers llocs.


El partit va començar com al conjunt del Principat li agrada: dominant la pilota i sent els qui decideixen a quin ritme va a jugar-se. Davant d’aquesta situació, a l’Atlético Baleares tan sols li va quedar l’opció d’esperar ben tancat al darrere i aprofitar qualsevol errada tricolor per crear perill. 


Amb la possessió de la pilota completament controlada, a l’FC Andorra tan sols li faltava trobar l’última passada per crear perill, però no va ser fins al minut 15 quan va arribar la primera bona ocasió amb un tir amb cama esquerra de Rubén Bover que va creuar en excés. Tot i la igualtat sobre la gespa, cada equip amb el seu paper assignat, els andorrans van seguir intentant-ho, i amb una gran triangulació al mig del camp l’esfèric va acabar als peus d’Àlex Pastor, que no va aconseguir trobar la porteria.


Un total de 25 minuts li van fer falta als locals per animar-se més pel que fa a l’aspecte ofensiu, i quan semblava que millor estaven Marc Fernández es va treure una excel·lent jugada individual que va culminar amb un xut ras amb cama dreta que es va colar pel pal curt del porter establint el 0-1 en el marcador. A base d’insistència els tricolor havien aconseguit l’objectiu d’avançar-se en el lluminós i, tot i això, no van afluixar.


Manu Nieto va tenir una de les oportunitats més clares per posar el 0-2, però li va faltar rapidesa en l’arrencada, i és que l’andalús es va quedar sol cara a cara amb el porter rival, però el defensor local va estar més ràpid, tirant-se a terra per enviar la pilota més enllà dels límits del terreny de joc. Amb una última arribada per part dels balears es va acabar la primera meitat, amb grans sensacions per als tricolor.


Malauradament, en la segona meitat es van intercanviar els papers. L’Atlético Baleares semblava un altre equip, i va posar en entrebancs en més d’una ocasió els homes d’Eder Sarabia. Les continues internades, sobretot per banda dreta, van mantenir alerta els defensors del Principat, però a la sortida d’un córner, un embroll dins l’àrea va acabar amb l’àrbitre assenyalant penal a favor dels locals que es va encarregar de convertir Dioni per materialitzar l’1-1.


A partir d’aquí, la lluita entre ambdós equips es va fer més evident, sense haver-hi un clar dominador, però on els intercanvis de copa no van afavorir els andorrans. A l’FC Andorra li va costar cada vegada més crear joc des del darrere, i les pilotades llargues no van tenir efecte, establint un context on el 2-1 es veia més pròxim que l’1-2. Martí Vilà ho va intentar cap al minut 76 en la que va ser la següent oportunitat dels tricolor després del gol, però poc menys de 10 minuts després, Pastrana, que havia acabat de sortir des de la banqueta, va posar l’ai al cor dels del Principat amb un xut que va sortir fregant el pal de la porteria defensada per Nico Ratti.


I de la possible derrota a la possible victòria. Enri, que acabava d’entrar al terreny de joc, va rebre una passada filtrada de David Martín que el va deixar sol dins l’àrea rival, però el seu xut amb cama dreta va sortir fregant el pal, massa creuat. La bona notícia va ser que l’empat del Vila-real B davant el Nàstic (0-0) i el de l’Albacete contra l’Algesires (0-0) deixa les coses tal com estaven abans de començar la jornada. 

 

El vestidor

 

Eder Sarabia - Entrenador de l'FC Andorra

 

«Ens ha faltat precisió en camp contrari»

 

Eder Sarabia va voler ressaltar un parell d’aspectes que «ens haguessin donat una mica més» de cara al resultat final. «Tal vegada ens ha faltat precisió en camp contrari, en aquestes tres o quatre passades seguides que no hem estat fins», va declarar l’entrenador tricolor, que, tot i això, va manifestar haver sortit «satisfet» de l’Estadi Balear «amb el global del que ha sigut el partit i amb la manera en què ha competit l’equip».

PUBLICITAT
PUBLICITAT