PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El treball col·lectiu s’alça com un dels punts forts de la candidatura

Les finals de la Copa d’Europa deixen algunes imatges «èpiques» pel que fa al tractament de les pistes

Per El Periòdic

Un instant de la cerimònia de clausura a Soldeu-El Tarter.
Un instant de la cerimònia de clausura a Soldeu-El Tarter. | Eric Rossell

Les finals de la Copa d’Europa que s’han portat a terme durant aquesta setmana a Soldeu-El Tarter deixen per al record a grans promeses de l’esquí competint al més alt nivell i victòries emocionants, però també seran recordades per les imatges «èpiques», segons el comitè local, de l’equip organitzador treballant conjuntament per fer tot el possible per condicionar les pistes afectades per una meteorologia desfavorable. 


Finalment ahir, malgrat les altes temperatures, la pluja, la pols sahariana i la boira, es van poder celebrar totes les proves tècniques previstes a la pista Avet de Soldeu. Pel que fa a l’Àliga d’El Tarter, la motivació i la capacitat de reacció de l’equip van permetre acollir els entrenaments de les proves de descens, però la humitat va fer impossible la celebració de les curses de velocitat. En aquest sentit, la capacitat organitzativa i de superació han estat uns dels aspectes més lloats per la Federació Internacional d’Esquí (FIS).


El director general de Grandvalira-Ensisa, David Hidalgo, va reconèixer que, a causa de la meteorologia, «cap dia ha estat fàcil, però s’ha fet un esforç monumental». En aquest sentit, «quan el temps és bo sembla que tot surt rodat, però quan es torcen les coses és quan toca demostrar que l’equip respon», va sentenciar Hidalgo. D’altra banda, el cònsol de Canillo, Francesc Camp, va voler afegir a tots aquests ínputs positius per ser ferms candidat als campionats del 2027 que «sempre ens diuen que treballem molt bé, i de manera molt professional, i ara també tenim referents esportius». Finalment, per part de l’organització, el ministre de Turisme, Jordi Torres, va recalcar el discurs de Camp, declarant que «hem tornat a demostrar que som els millors candidats per acollir els Campionats del Món del 2027».


Les referències positives no van venir solament per part local, ja que el coordinador FIS de la Copa d’Europa masculina, Wim Rossel, va explicar que «en altres llocs d’Europa potser et diuen que no es pot fer una cosa, que és massa dur i, en canvi, aquí no us rendiu mai. Sou increïbles». Tanmateix, el seu homòleg en categoria femenina, Jordi Pujol, també va compartir aquesta opinió, i va voler destacar que «ha estat un aprenentatge molt gran per a futures competicions al país, perquè s’han fet coses que no s’havien fet mai».


Pel que fa a l’àmbit competitiu, l’eslàlom femení se’l va endur la suïssa Aline Danioth, que també ha estat la vencedora de la disciplina, desbancant Franziska Gritsch. Finalment, l’italià Giovanni Franzoni i l’austríaca Franziska Gritsch van ser proclamats campions de la Copa d’Europa a la general. 

 

Les decles

 

David Hidalgo - Dir. general de Grandvalira-Ensisa

«Quan el temps és bo sembla que tot surt rodat, però quan es torcen les coses és quan toca demostrar»

 

Francesc Camp - Cònsol de Canillo

«Sempre ens diuen que treballem molt bé, i de manera molt professional, i ara també tenim referents esportius»

 

Jordi Torres - Ministre de Turisme

«Hem tornat a demostrar que som els millors candidats per acollir els Campionats del Món del 2027»

 

Wim Rossel - Coordinador FIS de l’EC masculina

«En altres llocs d’Europa potser et diuen que no es poden fer certes coses, però aquí no us rendiu mai. Sou increïbles»

 

Jordi Pujol - Coordinador FIS de l’EC femenina

«Ha estat un aprenentatge molt gran per a futures competicions al país, perquè s’han fet coses que no s’havien fet mai»

PUBLICITAT
PUBLICITAT