PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Encamp acull l’últim acte de ‘La cultura no s’atura’

L’actuació es presenta com un viatge de la història per la neu

Per El Periòdic

Un moment de l’espectacle ‘La 5a façana i la neu’.
Un moment de l’espectacle ‘La 5a façana i la neu’. | Comú d\'Encamp

La façana del Centre Esportiu i Sociocultural d’Encamp va acollir ahir  l’espectacle de dansa La 5a façana i la neu. Es tracta de la darrera activitat realitzada a la parròquia en el marc del programa La cultura no s’atura, endegat pel Govern amb la col·laboració dels set comuns.

L’espectacle va aplegar dansa, música i teatre i va comptar amb l’assistència d’aproximadament un centenar d’espectadors, entre els quals es trobaven el conseller de Cultura i Afers Socials, David Cruz, i el conseller d’Esports, Infància i Joventut, Xavier Fernández. 

El fil conductor de la 5a façana i la neu va ser l’evolució de la societat i el país amb l’activació de la temporada d’esquí. Les actrius i ballarines Cristina Pericas, Vivian Rivera i Alícia Nevado (de la companyia  Non Project) van dur a terme un recorregut per la història d’aquesta activitat, des del primer telecadira al Pas de la Casa i la seva adequació per allotjar-hi als treballadors, fins a l’establiment dels primers sectors de Grandvalira. L’actuació també va comptar amb una banda sonora interpretada en directe per la cantant Alèxia Verdaguer.

Cal recordar que el Comú d’Encamp va iniciar les actuacions del programa La cultura no s’atura el passat divendres 7 de gener amb la projecció de cinc curtmetratges nacionals a la sala cultural de La Valireta. Des de llavors, s’ha dut a terme una consecució d’activitats, actes i espectacles culturals arreu de la parròquia que s’han allargat durant més de dos mesos. Passant pel vermut musical Green Note a la plaça de l’Església del Pas de la Casa fins a l’espectacle teatral Ximpanzé i l’exposició gratuïta Epifanies i falsos déus a la sala d’exposicions del comú. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT