PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Aroa Andaluz i Cerni Roig guanyen el Dictat Nacional

La quinzena edició del concurs torna al format presencial

Per El Periòdic

Els premiats de la quinzena edició del Dictat Nacional.
Els premiats de la quinzena edició del Dictat Nacional. | Govern d\'Andorra

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, la consellera de Cultura i Esports del Comú de Sant Julià de Lòria, Sònia Carrillo, i el director de Ràdio i Televisió d’Andorra, Xavier Mujal, van lliurar el dissabte passat al Centre Cultural i de Congressos Lauredià, els premis del 15è Dictat nacional organitzat pel Servei de Política Lingüística en què Aroa Andaluz i Cerni Roig es van endur les primeres classificacions.
L’acte, que enguany va poder recuperar el format habitual del concurs –la pandèmia va obligar, el curs passat, a separar la final del lliurament de premis per raons sanitàries– va aplegar prop de 200 alumnes que van arribar a la final després de passar la fase prèvia, amb més de 1.300 alumnes dels tres sistemes educatius.

A les 10.00 hores va ser el torn dels alumnes de tercer de segona ensenyança, tercer d’ESO del sistema espanyol i troisième del sistema educatiu francès (categoria A). A les 11.00 hores es va disputar la final dels de quart de segona ensenyança i els cursos equivalents dels altres sistemes educatius (categoria B).
El primer premi de la categoria A, un xec de 600 euros i un diploma, va ser per a Aroa Andaluz, del col·legi Mare Janer. Laia Martínez González, del col·legi Sagrada Família, va quedar en segon lloc i va ser obsequiada amb 350 euros. Finalment, en tercera posició va quedar Canòlich Cadena, del Liceu Comte de Foix, i es va endur un premi de 150 euros.

Pel que fa a la categoria B, amb els mateixos xecs per als tres primers classificats, el guanyador va ser Cerni Roig, de l’Escola Andorrana de segona ensenyança d’Ordino. El segon premi va anar per la Irene García, de la mateixa escola que el primer classificat, i en tercera posició, Biel Planellas, del col·legi Sant Ermengol. 

L’encarregada de llegir el dictat va ser Elena Santiago, que també va enregistrar els textos de la primera fase del concurs. En acabar, tots els assistents van rebre un exemplar signat del llibre Morts, qui us ha mort?, del qual es van extreure fragments pel dictat. El seu escriptor, Iñaki Rubio, va fer acte de presència a la final per signar llibres. 

L’acte de lliurament també va comptar amb la presència de la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla. Cal destacar que el Servei de Política Lingüística organitza cada any el concurs amb la col·laboració dels professors i els responsables d’Educació; Ràdio i Televisió d’Andorra, el Comú de Sant Julià de Lòria, i l’Àrea de Lectura Pública i Biblioteques. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT