PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’italià Giovanni Franzoni guanya la Copa d’Europa de supergegant

El coordinador FIS de la Copa d’Europa masculina destaca el gran treball de l’organització

Per El Periòdic

Christoph Krenn, Giovanni Franzoni i Lukas Feurstein amb els trofeus.
Christoph Krenn, Giovanni Franzoni i Lukas Feurstein amb els trofeus. | Oriol Molas

L’italià Giovanni Franzoni va rebre el títol de campió de la Copa d’Europa de supergegant masculí ahir al peu de la pista Àliga de Grandvalira. El podi el van completar dos austríacs, Christoph Krenn i Lukas Feurstein. Franzoni, amb 709 punts FIS, és ja matemàticament campió de la Copa d’Europa de la temporada 2021-2022 en la classificació general.


La cerimònia de lliurament de premis va tenir lloc sense poder disputar-se l’última cursa de supergegant del circuit, que es va haver de cancel·lar a causa de les condicions meteorològiques. No obstant això, el coordinador FIS de la Copa d’Europa en categoria masculina, Wim Rossel, va assegurar que «l’organització ha treballat, no al 100%, sinó al 150%», però que malauradament es van haver de cancel·lar tres curses perquè «sobre el temps no podem decidir». Tot i això, Rossel va celebrar que es poguessin disputar les disciplines tècniques masculines «de manera raonable» i es va mostrar molt «esperançat i positiu» de cara a les curses del cap de setmana.


Les proves tècniques en categoria femenina tindran lloc a la pista Avet de Soldeu (eslàlom gegant avui i eslàlom demà) i el descens masculí es farà demà a la pista Àliga. La participació andorrana estarà formada per Carla Mijares (gegant i eslàlom), Íria Medina (gegant), i Pere Comella, que prendrà part en el descens. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT