PUBLICITAT

Andorra la Vella

Conscienciats

El MoraBanc busca donar una alegria a l’afició i posar la primera pedra per sortir del pou en el qual es troba

Per David Sansaloni

Un instant del darrer partit entre el MoraBanc i el Surne Bilbao Basket.
Un instant del darrer partit entre el MoraBanc i el Surne Bilbao Basket. | acb Photo / E. Del Fresno

El MoraBanc torna al Poliesportiu per a una nova jornada de la Lliga Endesa que es podria catalogar com el primer match-ball de l’equip amb vista a sortir de la situació tan delicada en la que es troben. En aquesta ocasió els tricolor rebran el Surne Bilbao Basket avui, a partir de les 18.00 hores, en un context propici després de recollir una victòria a Ankara el passat dimecres a l’EuroCup contra el Turk Telekom.


Un total de 12 vegades s’han vist les cares andorrans i bilbaïns, deixant, avui dia, la balança completament equilibrada, amb sis victòries i sis derrotes per a cada club. Així doncs, el pavelló d’Andorra la Vella serà l’encarregat de desfer aquest empat, sent l’afició del Principat la que espera poder celebrar una nova alegria del seu equip. No obstant això, el resultat més recent entre ambdós equips, que es va donar en el partit d’anada aquesta temporada, va afavorir el Surne Bilbao Basket, que es va endur la victòria per 74-71 al Bilbao Arena en un duel d’allò més disputat fins al final. Tanmateix, també s’ha de recalcar que abans d’aquesta última vegada, el MoraBanc havia encadenat cinc victòries seguides davant el Bilbao Basket, i no sabia el que era caure davant aquest mateix rival des de la temporada 2016-2017.


Els tricolor, que es troben fent un gran paper a l’EuroCup, busquen també extrapolar aquestes sensacions a la lliga domèstica. «Ens agradaria molt que els resultats i el rendiment que hem tret als dos últims partits d’EuroCup fos l’exemple i la dinàmica més habitual. El problema és que no ho hem sabut fer en els darrers duels a la lliga, i som conscients», va declarar ahir l’entrenador del MoraBanc, David Eudal, mentre afegia que «l’equip està segur del que ha de fer, que és guanyar aquest partit, i estic segur que ho farem. Veurem la millor versió del MoraBanc».


Segons va explicar el tècnic, la clau per poder aconseguir aquesta bona dinàmica a l’ACB passa per dos eixos: consistència i solidesa. «Tenim moments puntuals d’encert durant els partits, però hem de ser conscients que cadascuna de les jugades són importants pel desenvolupament final d’un partit», va dir Eudal, que també va recalcar que, per a ell, «venim de fer un dels partits més sòlids dels últims temps i hem d’intentar que tothom es responsabilitzi i sigui conscient que totes les accions són rellevants, i més a l’ACB».


Pel que fa al vestidor, els jugadors volen fer una passa endavant. «Tothom sap on estem. És una situació que odiem, no volem estar aquí, però no podem estar pensant en les conseqüències de la derrota», va declarar el base tricolor, i un dels capitans, Clevin Hannah. El senegalès es va mostrar optimista, i «sempre penso que jugarem un bon partit a continuació del darrer, i venim de fer una bona actuació a Turquia». A partir d’aquí, segons Hannah, «hem de créixer, anar cap amunt i hem d’intentar fer un bon final de temporada. Demà [avui] juguem davant dels nostres aficionats, i volem acabar forts». 


Ambdós integrants, tant entrenador com jugador, van compartir part del seu discurs, fent especial incís en el fet d’estar concentrats en els detalls. «Hem de jugar partit a partit, jugada a jugada, possessió a possessió», va assenyalar Hannah, mentre feia recalcament en què l’aspecte a destacar han de ser «els detalls».
El que ha quedat clar dintre del vestidor és que «s’ha de guanyar». Així ho va recalcar Eudal, i s’haurà de fer «un molt bon partit, fer molt bé totes les coses que depenen de nosaltres sense deixar-nos gairebé cap. Hem d’intentar treure la nostra millor versió, el caràcter, l’energia, la intensitat i el nostre millor joc per arribar al final sabent que ho hem donat tot, que no ens ha quedat res a dintre, i estic convençut que si fem això tindrem moltíssimes opcions de guanyar».


L’últim entrenament del MoraBanc, que es va realitzar ahir al matí, va ser determinant per confeccionar la llista final de jugadors disponibles per a la trobada. Els dubtes més clars són els de Babatunde Olumuyiwa i Gal Mekel, que fins a última hora no se sabrà si estaran llestos per competir, mentre que alguns integrants més havien arrossegat petites molèsties després del partit a Ankara del dimecres.

 

Canviar la dinàmica

 

El MoraBanc és, ara mateix, 16è a la Lliga Endesa, tan sols una posició per sobre del descens, empatat a tot amb l’Urbas Fuenlabrada, que és 17è, i amb l’Hereda San Pablo Burgos (15è) i a tan sols una victòria del cuer, el Coosur Reial Betis (18è). D’igual manera, també una victòria separa els tricolor de la 12a plaça, amb Casademont Saragossa (14è), Monbus Obradoiro (13è) i Unicaja (12è) per sobre.


Aquesta serà tota una prova de foc per al conjunt dirigit per David Eudal de cara a afrontar el calendari restant, on el mes d’abril ha quedat marcat en vermell en tenir en les seves dates fins a tres partits clau davant l’Unicaja, el Coosur Reial Betis i l’Hereda San Pablo Burgos (els dos últims a casa), i un restant la primera setmana d’abril davant l’Urbas Fuenlabrada. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT