PUBLICITAT

Andorra la Vella sorteja els 35 horts per a la gent gran de la Margineda

Ningú s'ha quedat sense hort per cultivar aquesta temporada

Per El Periòdic

Un moment del sorteig amb la consellera de Social del comú d'Andorra la Vella, Meritxell Pujol.
Un moment del sorteig amb la consellera de Social del comú d'Andorra la Vella, Meritxell Pujol. | COMÚ D\'ANDORRA LA VELLA

Andorra la Vella ha sortejat, aquest divendres al matí a la sala d'actes del Centre cultural La Llacuna, els 35 espais de cultiu de la Margineda destinats a la gent gran de la parròquia, un projecte que impulsen el comú, Xavier Cardelús i la Fundació Julià Reig. Enguany, novament, ningú s'ha quedat sense hort per cultivar aquesta temporada i les 29 parcel·les i 6 puntes de terreny s'han adjudicat als usuaris.

La consellera de Social, Meritxell Pujol, ha celebrat la bona acollida que té cada any el projecte i ha encoratjat els participants, entre els quals hi ha hortolans veterans i altres que tindran per primer any un espai de cultiu, a gaudir de la temporada i a compartir una iniciativa a l'aire lliure i que els ajuda a estar actius. Enguany es tornaran a habilitar serveis sanitaris a la zona perquè els utilitzin els hortolans, que també tindran a disposició un tècnic de medi ambient del comú per oferir-los assessorament a l'hora d'escollir el planter i de conrear els productes.

La temporada començarà a final de mes, sempre que la meteorologia ho permeti, quan es farà entrega de les claus de les parcel·les de la recta de la Margineda, i s'allargarà fins a final d'octubre. Per optar a un dels espais de cultiu cal ser major de 65 anys, ser resident a la parròquia d'Andorra la Vella, no dur a terme cap activitat retribuïda i fer un cultiu totalment ecològic.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT