PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Primera reunió de la taula per tractar trastorns i addiccions

Els participants analitzen la situació de joves i adolescents amb aquestes patologies

Per El Periòdic

La reunió d’ahir del grup de treball interministerial.
La reunió d’ahir del grup de treball interministerial. | SFGA

El grup de treball de joves adolescents amb trastorns de conducta i addicions que forma part de la Taula Nacional de Salut Mental i Addicions (TNSMA) es va reunir ahir per primera vegada. Segons va explicar el Govern en un comunicat, la taula és un òrgan consultiu adscrit al Ministeri de Salut que té com a objectius assessorar l’Executiu en els aspectes relatius a la salut mental, contribuir a definir i elaborar propostes d’actuació, promoure i millorar la coordinació de tots els agents implicats en aquest aspecte i desenvolupar iniciatives contra l’estigma en salut mental. La Taula Nacional de Salut Mental i Addicions va constituir-se al mes de juny de l’any passat i va fer la seva primera reunió al mes d’octubre.

Així, el grup que va trobar-se ahir està format per representants dels ministeris de Salut; d’Afers Socials, Joventut i Igualtat; de Justícia i Interior; d’Educació i Ensenyament Superior; i de Cultura i Esports. També en formen part membres de l’Associació de Familiars per la Salut Mental, l’Associació per a la Defensa del Jovent en Risc, l’Associació de Prevenció d’Addiccions Els Fills d’Andorra i Projecte de Vida.

L’objectiu principal de la reunió d’ahir era analitzar amb una mirada transversal la situació actual d’aquest col·lectiu, així com repassar les diferents accions i millores previstes pels ministeris de Salut, Afers Socials, Justícia i Interior, Educació i Esports. A més, també s’han tingut en compte les propostes i revisions aportades per les entitats amb l’objectiu de millorar l’atenció i promoció dels joves afectats amb aquest tipus de problemàtiques, així com també de les seves famílies.

Per últim, es va presentar als assistents el Pla Integral de Salut Mental i Addicions (Pisma), posant especial èmfasi en les accions que estan relacionades amb aquest col·lectiu. La propera reunió del grup de treball es preveu que tingui lloc durant el mes d’abril.

PUBLICITAT
PUBLICITAT