PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Més enllà d’un títol

Verdú, ja com a campió, no aguanta les llàgrimes amb la presència del seu avi i recorda el camí recorregut

Per David Sansaloni

Un muntatge de Joan Verdú amb el seu avi.
Un muntatge de Joan Verdú amb el seu avi. | EL PERIÒDIC / Marvin Arquíñigo

Joan Verdú va viure dimecres el dia «més especial» dins de la seva carrera esportiva. L’esquiador andorrà va ser coronat, davant la seva gent, com a campió d’Europa en la disciplina de gegant durant la disputa de les finals de la Copa d’Europa que s’estan portant a terme a Grandvalira, als sectors de Soldeu-El Tarter.
Tal com va declarar el mateix Verdú a EL PERIÒDIC, dies abans d’aquesta cita al Principat, i ja sabent-se matemàticament vencedor, el de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) ho va tenir clar: «El novè lloc aconseguit als Jocs Olímpics va estar molt bé i pot tenir un ressò més mediàtic, però el fet de sortir campió a la Copa d’Europa és una fita assolida gràcies a l’esforç de tota una temporada, sent regular en el teu esquí i demostrant cursa rere cursa que pots estar al nivell dels millors».


Després de materialitzar una fita històrica per a l’esport andorrà, l’esportista va rebre el títol de campió i el segon premi de la cursa d’eslàlom celebrada el mateix dimecres, però tot va quedar en segon pla, sent la trobada amb el seu avi el moment que va fer emocionar-se al tricolor. Junts, una vegada finalitzada la cerimònia, Verdú no va poder aguantar les llàgrimes. «Estic molt orgullós d’ell, ho ha aconseguit amb molta feina i ja el tenim aquí dalt», va dir el seu avi, mentre recalcava que «pujarà més. Ara anem per la Copa del Món, eh? Això no es quedarà aquí».


Per la seva part, el tricolor va voler recordar els moments no tan bons que també l’han acompanyat els darrers anys, amb el seu avi present, i és que «ell sap per tot el que he passat i tenir-lo aquí és molt especial. He viscut moments molt delicats, amb grans lesions que han estat dures i complicades, difícils de superar, però gràcies a l’ajuda de la meva família i de la gent que m’ha envoltat he pogut tirar endavant». Els resultats han estat l’aspecte més rellevant en aquest camí per a l’esquiador, però «ja no tan sols els resultats, sinó aconseguir-los d’aquesta manera per mi fa que sigui un moment encara més dolç, i finalment el dia d’avui ha sigut molt especial, fent-me recordar que he realitzat una gran temporada, però acabar-la d’aquesta manera, davant de la meva gent, de la meva família, és increïble».


Amb les emocions encara presents, Joan Verdú seguirà durant aquests dies al país per acabar de veure les finals i realitzant diferents actes com la signatura de firmes que tindrà lloc demà, d’11.30 hores a 12.00 hores al hall de l’Sport Hotel.


continua el supergegant/ El calendari de competicions a Grandvalira continuarà avui, si les condicions de la pista ho permeten, amb la celebració de la prova de supergegant masculí i amb Pere Cornella com a representant andorrà. L’italià Giovanni Franzoni, gran triomfador en els Mundials júnior disputats fa uns dies a Panorama (Canadà), amb dues medalles d’or i una de bronze, ja té el títol assegurat com a campió de la modalitat en el circuit de Copa d’Europa. Malgrat això, l’italià ha preferit ser present a les finals de Grandvalira i recollir el seu guardó, que no pas participar com a convidat a les finals de la Copa del Món que se celebren aquesta setmana a Courchevel-Méribel. Després de Cornella, Carla Mijares i Íria Medina competiran demà a l’eslàlom gegant femení, mentre que, finalment, el mateix Cornella al descens masculí i Mijares a l’eslàlom femení posaran punt final a les finals de la Copa d’Europa. 

 

La meteorologia no ajuda pel que fa a la candidatura del 2027

 

La celebració de les finals de la Copa d’Europa a Grandvalira havia de proporcionar un impuls extra en vista a la candidatura d’Andorra per acollir el Campionat del Món d’esquí alpí l’any 2027. Malauradament, la meteorologia s’ha mostrat, en aquest cas, més com un enemic que com un aliat. Des de feia temps, inclús en la mateixa presentació prèvia, l’organització del Principat havia confiat en el fet que la competició valdria per reforçar la capacitat organitzativa de cara a la Federació Internacional d’Esquí (FIS). Tot i això, des del mateix comitè s’ha defensat que «sempre ha estat un suplement, i no s’ha vist afectada aquesta demostració d’organització».

PUBLICITAT
PUBLICITAT