PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Farré assegura que cap vehicle ni uniforme del cos ha entrat a Ucraïna

El director recorda que l’objectiu és portar ajuda humanitària a la frontera

Per El Periòdic

Els voluntaris de la Creu Roja i del cos de Bombers del primer comboi.
Els voluntaris de la Creu Roja i del cos de Bombers del primer comboi. | CREU ROJA

El director dels Bombers, Jordi Farré, assegura i garanteix que cap vehicle ni uniforme del cos de salvament i extinció d’incendis va entrar en territori ucraïnès durant l’expedició del comboi d’ajuda humanitària pilotat per la Creu Roja. El màxim responsable del cos va voler fer palès ahir, davant la polèmica sorgida entorn de la missió de l’ONG, que els materials, queviures i altres objectes de necessitat destinats a les víctimes del conflicte armat al país de l’est d’Europa es va entregar totalment, tot indicant que qüestionar l’arribada dels subministraments «ho trobo, si més no, agosarat». Farré també va fer especial esment a l’objectiu principal de la missió, «portar ajuda humanitària a una destinació», una feina que «s’ha acomplert». «La gent que més ho necessita, els que surten i fugen d’una guerra, tenen l’atenció que requereixen a través d’organismes internacionals reconeguts com és la Creu Roja», va apuntar.

En relació amb la possible entrada a Ucraïna, tot i que no va negar en cap moment que alguna persona pogués haver travessat la frontera cap al territori en conflicte, el director del cos va refermar que se li ha certificat que els Bombers uniformats que van fer part del comboi van complir en tot moment les directrius dictades per la direcció del departament i, per tant, no van accedir al país de l’est d’Europa.

Tanmateix, va detallar que la missió estava capitanejada per la Creu Roja i que els funcionaris «ens hi vam sumar amb dos vehicles i sis persones», per la qual va exposar que si «ha passat alguna cosa», més enllà de l’entrega del material i els queviures, «hauran de ser ells qui donin resposta». I va exposar que cada organisme té uns principis i un funcionament diferents.

D’altra banda, el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, també va ressaltar les ordres explícites que es van transmetre als efectius dels Bombers que es van desplaçar fins a la frontera polonesa amb Ucraïna, que són la prohibició d’entrada de «cap membre del cos en territori ucraïnès». Una directriu que des de la cartera d’Interior s’assevera que es va complir. A banda, va assenyalar que al llarg de la missió humanitària se’l va mantenir informat del desenvolupament i va felicitar l’arribada del comboi a la frontera entre Polònia i Ucraïna. 

 

La CEA i l’Aidaba recullen aigua i medicaments

La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) va impulsar ahir una campanya de recollida de fons per ajudar la població ucraïnesa afectada pel conflicte bèl·lic adreçada a tota la ciutadania i molt especialment als seus associats. La Creu Roja Andorrana ha explicat a la CEA que ens aquests moments les principals necessitats de la població ucraïnesa són l’aigua i els medicaments, per aquest motiu l’Associació d’Importadors i Distribuïdors d’Alimentació i Begudes Alcohòliques i Vins d’Andorra (Aidaba) ha donat 15 palets d’aigua, que viatjaran en el tercer convoi d’ajuda humanitària, previst a finals d’aquest mes.

PUBLICITAT
PUBLICITAT