Clarament superats

L’FC Andorra no segueix el ritme del Linares (3-1) en el partit ajornat i no aconsegueix l’assalt al liderat

Per Albert Belis

Una jugada d’atac del Linares durant la primera part.
Una jugada d’atac del Linares durant la primera part. | Linares Deportivo

L’FC Andorra no va tenir la nit. De fet, el final del partit contra el Barça B de dissabte passat ja va ser clarament superat, tot i acabar guanyant, com ahir pel Linares, que va superar un mal inici amb gol inclòs dels andorrans per anar guanyant terreny als tricolor i acabar imposant-se per 3 a 1 en una demostració d’empenta i il·lusió que els va permetre sortir de la zona de descens, encara amb un partit pendent. Els andorrans, per la seva banda, no van aconseguir l’objectiu de superar l’Albacete i situar-se líders i, de moment, continuen en zona de 'playoff' d’ascens.

En la primera part, els tricolor van sortir endollats i amb ganes de resoldre el partit ràpidament. D’aquesta manera, Marc Fernández va avançar els andorrans al minut 10 en un xut des de dins de l’àrea després d’una passada de la mort des de la línia de fons. Els jugadors del Linares i el públic van demanar insistentment falta prèvia, però l’àrbitre no va atendre les protestes i va donar el gol per bo.

Però els andalusos no es van rendir, tot i encaixar el gol matiner, i van intentar insistentment l’empat. Així doncs, de seguida van poder empatar, amb un xut que va treure per baix el porter visitant. La resposta andorrana va arribar ben aviat, però el gol de cap va ser anul·lat per l’àrbitre per un fora de joc clar. Uns minuts després, va arribar una jugada encara més polèmica, quan un defensa visitant va tocar la pilota clarament amb la mà, però ni l’auxiliar ni l’àrbitre principal van considerar oportú xiular penal.

Tot i això, el Linares ho va continuar intentant, sobretot arran d’un error de la defensa andorrana, que va cedir la pilota al davanter centre local, i aquest va enviar la pilota al travesser. En la jugada posterior, el Linares encara va tenir una nova oportunitat clara per empatar que va aconseguir treure de manera brillant el porter visitant. Abans d’arribar al descans, els andalusos van tenir una nova opció a la sortida d’un córner en què el central local va xutar des de la frontal de l’àrea petita i va enviar la pilota un xic per sobre el travesser.

La segona part va començar amb menys ritme, poc intensa, i per això semblava que l’Andorra podria mantenir l’avantatge sense problema, però no va ser així. El Linares va empatar al minut 62 amb gol de Fran Carnicer gràcies a la deixada  providencial d’Hugo Díaz. Cinc minuts més tard, en plena onada de bon joc local, va arribar el segon, un golàs de Carracedo en un xut enverinat des de fora l’àrea que es va colar per la creueta de la porteria visitant. Riverola i Fernández van tenir l’empat per part tricolor però no va arribar. I el que sí que va arribar va ser el tercer del Linares, en una jugada per la banda dreta que va rematar de cap Etxaniz. I hauria pogut arribar el quart, però el xut des de camp propi va sortir un pèl desviat.