Joan Verdú es proclama campió de la Copa d’Europa d’eslàlom gegant

L’esquiador andorrà s’emporta el premi a la millor trajectòria i queda tercer a la prova de Grandvalira

L’esquiador andorrà Joan Verdú celebra el títol de la Copa d’Europa.
L’esquiador andorrà Joan Verdú celebra el títol de la Copa d’Europa. | Èric Rossell

Joan Verdú entra per la porta gran en la història de l’esquí alpí dels Pirineus. L’andorrà va alçar ahir el premi a la millor trajectòria de la categoria convertint-se en el campió de la Copa d’Europa d’eslàlom gegant. El corredor de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) va tancar una temporada brillant pujant a la tercera posició del podi en la cursa de la mateixa disciplina celebrada durant la segona jornada de les Finals de la Copa d’Europa de Grandvalira.

La resolució d’aquesta disciplina en la competició europea estava definida prèviament. L’andorrà era matemàticament vencedor gràcies als anteriors resultats en aquesta competició, destacant, sobretot, les tres últimes victòries. La seva gran temporada li va permetre arribar a les finals d’Andorra de forma molt còmoda. Pel que fa a la cursa d’avui, Verdú va afirmar que «he fet un bon esquí i, per mi, fer un podi a casa, a les finals, és un resultat satisfactori que culmina una gran temporada». El podi general del gegant el va completar el suís Fabri Janutin i el francès, Loevan Parand.

Per la seva part, el belga Sam Maes va ser la gran sorpresa del dia. A més de ser la seva primera victòria en la seva trajectòria esportiva, va aconseguir un temps d’1:47.90. En la primera mànega es va situar 18è, i a la segona va fer una sorprenent baixada que el va portar al capdavant de la classificació. La segona posició va ser pel suís Fabri Janutin, amb un temps d’1:48.03. Finalment, l’andorrà Joan Verdú va obtenir la tercera plaça parant el rellotge a 1:48.14. La participació andorrana es va completar amb Xavier Cornella i Bartumeu Gabriel. Aquest darrer no va poder classificar-se per la segona mànega de la competició.

Les condicions meteorològiques van impossibilitar la celebració de la prova de descens femení a la pista Àliga. L’andorrana Cande Moreno havia resgistrat el seu millor temps en els entrenaments de descens del passat dilluns a El Tarter. Finalment, en la classificació general de descens va obtenir la 31a posició. En l’entrega de premis, la suissa Juliana Suter es va  proclamar vencedora de la modalitat, seguida de la noruega Inni Holm Wembstad i la suissa Delia Durrer. Finalment, Moreno preveu participar en la cursa de supergegant que s’ha de disputar avui a la pista Àliga del Tarter, si les condicions ho permeten. Seguint el calendari de la competició, avui tindrà lloc la prova Super G Dones a les 10.00 hores.