PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ocupació baixa, tot i que les dades s’acosten a les prepandèmiques

La Setmana Santa augura un increment de les pernoctacions

Per Àlex Pont

Turistes en un hotel del país.
Turistes en un hotel del país. | Maricel Blanch

La Unió Hotelera d’Andorra (UHA) ha registrat una baixada de l’ocupació mitjana durant la setmana passada, la qual se situa al 66,53%. Tot i això, el director de l’UHA, Jordi Pujol, va informar que «les dades registrades durant aquestes dues primeres setmanes de març s’acosten molt a les xifres prepandèmiques». 

A mesura que s’aproximen les festivitats de Setmana Santa, «els visitants començaran a augmentar arreu del Principat, tot i que encara estem en temporada d’hivern i fa falta esprémer al màxim les possibilitats que ens ofereix l’estacionalitat», va assenyalar Pujol. Cal destacar que aquest març s’estan duent a terme «fenòmens meteorològics adversos que no acaben d’acompanyar al sector; però caldrà veure com evoluciona l’estat de la neu els pròxims dies». 

El balanç que fa l’UHA sobre els mesos d’hivern és «positiu», tanmateix, «encara que la tendència és bona, no ens hem recuperat de l’ensopegada que va causar la pandèmia; necessitem més temps i millors resultats per remuntar els períodes perduts». De fet, el ritme de les reserves també «evoluciona igual que abans de la pandèmia i això és un bon símptoma», però caldrà esperar que passi l’abril «per fer un balanç de principis d’any, ja que ara ve una temporada en què la gent dubta sobre anar a la platja o a la muntanya», va indicar Pujol.

Desestacionalització

D’altra banda, la companyia de prestigi internacional Cirque du Soleil va confirmar que durà a terme l’espectacle MUV durant tot el pròxim mes de juliol a la carpa que s’habilitarà a la plaça de Braus. Amb relació a aquest esdeveniment, Pujol va afirmar que «es tracta d’un incentiu fantàstic pel sector turístic, perquè ha convertit un mes de temporada baixa en un període de molta feina pels hotelers». Així, juntament amb els esdeveniments esportius i els concerts, cada cop més nombrosos a la temporada d’estiu, es dona una situació que propicia «la desestacionalització del turisme a Andorra», va recalcar Pujol. 

Finalment, el director de l’UHA va indicar que «necessitem més elements diferenciadors per tal que el turisme funcioni a ple rendiment, almenys, durant 10 mesos a l’any». De fet, Pujol va afirmar que «estem seguint el bon camí, ja que fa anys que a l’agost estem treballant de la mateixa manera que el mes de desembre». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT