PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Una persona de 72 anys, víctima 153 del coronavirus

En els darrers set dies s’han detectat 400 casos nous de covid

Per El Periòdic

Entrada a Urgències de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Entrada a Urgències de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | ARXIU ANA

Andorra registra una nova mort per coronavirus. Es tracta d’una persona de 72 anys amb patologies prèvies que va traspassar aquest dimarts i que suposa la víctima 153 des de l’esclat de la pandèmia. A més, al llarg de la darrera setmana, s’han detectat 400 nous positius, una xifra que eleva els casos totals fins als 39.234. Pel que fa a les persones amb la malaltia activa, al llarg dels darrers set dies han disminuït en 13 i se situen en 704, mentre que les recuperacions han augmentat en 452, arribant fins a les 38.377.

Quant a la pressió sanitària, el ministre Portaveu, Eric Jover, va informar que s’ha registrat una baixada de quatre pacients, per la qual cosa l’hospital Nostra Senyora de Meritxell acull actualment quatre pacients a planta i dos a la Unitat de Cures Intensives (UCI), tots dos sota ventilació mecànica. En relació amb la població escolar, només hi ha cinc classes (-2) sota vigilància passiva.

Finalment, el Consell de Ministres d’ahir va decidir prorrogar durant una setmana més les mesures restrictives per tal de frenar l’avenç de la covid-19 al Principat. Aquestes fan referència a l’obligació de dur la mascareta en espais interiors com a norma general; utilitzar la mascareta FFP2 a l’hospital, als centres sanitaris i sociosanitaris i a les cases pairals, i a l’ús del certificat covid per accedir a les residències, centres de dia i cases pairals. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT